Spelersvrouw.nl

Taia Rodrigues is de vriendin van Raphinha

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 oktober 2022

Laatst Geüpdatet: 23 september 2023

Taia Rodrigues is de vriendin Raphinha. Het stel is al een aantal jaar samen, en ze wonen op dit moment in Barcelona. Raphinha mag Taia zelfs zijn vrouw noemen. In 2022 trouwde het stel. Taia en Raphinha hebben op dit moment nog geen kinderen, wel verwachten we dat ze daar binnenkort aan gaan beginnen. Raphinha is al inmiddels 25, het wordt dus wel eens tijd.

Inhoudsopgave

Alles over Taia Rodrigues

Taia Rodrigues Belloli is geboren in 1999, dus is ze op dit moment 23 jaar oud. Ze is geboren in Brazilië en draagt ook de Braziliaanse nationaliteit. Op haar Instagram-account heeft ze ruim 105.000 volgers.

Taia deelt vooral foto’s van haarzelf. Ook zien we haar vriend op meerdere Instagram-foto’s. Taia Rodrigues Belloli werkt op dit moment als model en influencer.  Op haar Instagram is te zien dat ze vaak op vakantie gaan en dat Taia houdt van het warme weer. 

De jeugd van Raphinha

Hij is geboren in Porto Alegre, een stad in het zuiden van Brazilië. Toen hij geboren werd, waren zijn ouders nog erg jong. De sterspeler van FC Barcelona draagt de achternaam van zijn moeder. Het is aannemelijk dat hij slechte band met zijn vader heeft.

De Braziliaanse vleugelaanvaller bracht zijn jeugd door in zijn geboortestad. Hij woonden in Rstinga, een arme wijk in Porto Alegre.

Vanaf jongs af aan was hij gek op voetballen. Op jonge leeftijd kreeg Raphinha een voetbalopleiding aangeboden door  Monte Castelo. Deze kans heeft hij met beide handen gegrepen. 

Ze hadden thuis weinig geld, en er was niet altijd wat te eten. Raphinha, heeft het niet makkelijk gehad. Toch, is het hem gelukt om te slagen als profvoetballer.

De carrière van Raphinha

Raphinha speelde in de jeugdopleiding van Avaí Futebol Clube. Hier kwam hij niet verder dande A1. Hij werd voor 600.000 euro verkocht aan het Portugese Vitória Guimarães SC B. Dit vond plaats op 1 februari 2016. Een half jaar later mocht hij aansluiten bij het 1e van deze voetbalclub. 

Bij Vitória Guimarães SC maakte hij al snel veel indruk. De Braziliaans aanvalleer speelde in totaal 84 wedstrijden voor deze club, waarin hij 22 keer scoorde en 14 assist gaf. Het goede spel van de man van Taia Rodrigues bleef ook Sporting CP niet onopgemerkt. Op 1 juli 2018 werd hij verkocht voor 6,5 miljoen aan deze club.

Bij Sporting CP speelde hij 41 wedstrijden, waarin hij 9 keer scoorde en 5 assist gaf. Door zijn goede spel, was FC Stade Rennais bereid om 21 miljoen euro te betalen voor de Braziliaan. Dit alles vond plaats op 2 september 2019. Nog geen jaar later werd Raphinha voor 18,60 miljoen verkocht aan Leeds United. 

Hier brak de vleugelaanvaller definitief door. De man van Taia Rodrigues speelde hier 67 wedstrijden, waarin hij 17 keer scoorde en 12 assist gaf. Op 13 juli 2022 werd hij verkocht aan FC Barcelona. Deze club betaalde 58 miljoen voor de Braziliaanse vleugelaanvaller.

Bij FC Barcelona speelt hij samen met onder andere: Gavi, Pedri, Frenkie de Jong, Ousmane Dembélé, Ansu Fati en Gerard Piqué.

De interlandcarrière van Raphinha

Raphinha maakte zijn debuut op 8 oktober 2021 voor zijn nationale ploeg. Ze speelde een uitwedstrijd tegen Venezuela. De wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Raphinha kwam er in de 46 minuten in voor Éverton Ribeiro. Hij wist zijn debuut te bekronen met een assist. Tot nu toe speelde hij 10 wedstrijden voor de nationale ploeg, hierin scoorde hij 3 keer. Een prima rendement dus.

Enkele voetballers waarmee hij samenspeelt in het Braziliaans elftal: Neymar, Vinícius Júnior, Antony, Gabriel Jesus en Thiago Silva.

© @ raphinha

Raphinha: vermogen en salaris

Raphinha verdient 12,5 miljoen euro netto per jaar. Hij heeft nog een contract tot 30 juni 2017. Bij FC Barcelona gaat hij dus méér dan 60 miljoen euro verdienen. Bij zijn vorige clubs, was het salaris een stuk lager. Raphinha heeft een geschat vermogen van 30 miljoen euro.