Spelersvrouw.nl

Dit is de prachtige vriendin van… ANTONY!

Dit is de vriendin van Antony

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 24 juni 2022

Laatst Geüpdatet: 2 januari 2023

Antony ontpopte zich vrijwel direct na zijn komst bij Ajax tot uitblinker. Door zijn goede spel dwong hij een transfer naar Manchester United af . De Braziliaan is onnavolgbaar voor tegenstanders en is inmiddels een vaste waarde voor Brazilië. De vleugelspits heeft bovendien een prachtige vriendin: Rosi Silva. In dit artikel lees je meer over haar!

In juli 2020 kwam Braziliaanse Antony Matheus dos Santos naar Nederland om te spelen bij Ajax. Hij speelt doorgaans als vleugelspeler en heeft bij de clubs São Paulo FC en Ajax gespeeld. Hij is geboren op 24 februari 2000 in Osasco.

Dit maakt hem dus een jonge speler van 22 jaar oud. Pas in 2021 maakte hij zijn debuut in het Braziliaanse voetbalelftal. In dit artikel lees je alles over de loopbaan van de jonge voetballer van AFC Ajax.

Inhoudsopgave

De voetbalcarrière van Antony bij São Paulo FC

Vanaf 2010 zit Antony al bij de jeugdopleiding van São Paulo FC. Hier brak hij uiteindelijk in 2018 ook door als profvoetballer toen hij samen met Helinho en Igor Gomes vleugelspeler werd bij zijn eerste elftal. Dezelfde dag tekende hij ook een contract dat hem tot half 2023 zou binden aan deze Braziliaanse club.

Antony maakte zijn debuut bij dit elftal tijdens de wedstrijd op 15 november 2018 tegen Grêmio. Hier speelden ze gelijkspel van 1-1. Antony begon tijdens deze wedstrijd op de reservebank, maar mocht 20 minuten voor tijd invallen voor Helinho van zijn coach André Jardine. In 2019 mocht Antony plaatsnemen in het eerste officiële elftal van São Paulo.

De voetbalcarrière van Antony bij AFC Ajax

Per 1 juli 2020 kwam Antony bij Ajax. Hij tekende een contract voor 5 jaar waar hij zo’n 15,75 miljoen euro aan salaris voor kreeg. Hij heeft dus een flink vermogen. Zijn officieuze debuut maakte Antony op 8 augustus 2020 toen hij met de club 6-1 won tegen RKC Waalwijk. Hij speelde hier onder andere samen met spelers als: Lisandro Martínez, Daley Blind en Dusan Tadíc

Tijdens deze wedstrijd scoorde hij maar liefst 2 keer waardoor hij al een goede indruk achterliet als vleugelspeler van de bekende Amsterdamse voetbalclub. Op 13 september 2020 maakte hij zijn officiële debuut bij AFC Ajax toen hij speelde in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Hier scoorde hij het enige en het winnende doelpunt.

Op 27 oktober maakte hij zijn debuut in de UEFA Champions League. Tijdens de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo, waarin ze gelijk speelden, verliet hij op een brandcard het veld na een botsing met een andere speler. Gelukkig hield hij hier geen blessure aan over. Hij gaf in 2021 aan, nadat hij zijn basisplaats in het seizoen 2021/2022 mocht behouden, dat hij tevreden is met zijn ontwikkeling binnen AFC Ajax. Wel hoopt hij in de toekomst nog meer doelpunten te maken.

Na een goede tijd bij Ajax te hebben gehad, zijn Ajax en Manchester United overeen gekomen met een transfer naar de Engelse topploeg voor maar liefst 95 miljoen euro.

Voorlopig staat Antony aan de kant

In 2022 verliet Antony weer het veld met de brandcard tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Brazilië tegen Bolivia. Het werd in Nederland bekend dat zijn blessure die hij hierdoor heeft gekregen aan zijn rechterenkel ernstiger is als eerder verwacht.

Dit betekent dat de Braziliaan zowel door het Braziliaanse team als het Nederlandse team een tijdje niet meer opgeroepen kan worden voor voetbal. Mogelijk mag Antony zelfs tot het einde van het seizoen niet meer meedoen bij AFC Ajax. Wel mag hij trots zijn op zijn prestaties van dit seizoen bij de club.

Hij wordt niet voor niets een van de smaakmaker van dit voetbalseizoen in het Nederlands elftal genoemd. Hij was dit seizoen in de eredivisie goed voor 8 doelpunten en 4 assists en in de Champions League voor 2 doelpunten en 5 assists.

Transfer naar Manchester United

In 2020 werd Antony verkocht aan Ajax voor een bedrag van 15,7 miljoen. Nog geen twee jaar later werd hij verkocht aan Manchester United voor 95 miljoen euro. Dit bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 100 miljoen euro.

Rosi Silva is de vriendin van Antony

Buiten de lijnen heeft Antony niets te klagen. Hij heeft een relatie met de prachtige Rosi Silva. Ze wonen samen in Amsterdam met hun zoontje. Rosi houdt van een flink make-upje en felle kleuren.