Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Devyne Rensch?

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 24 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 27 november 2022

Devyne Rensch is een verdediger die speelt voor Ajax . Hij is geboren op 18 januari 2003 en maakte in het seizoen 2020/21 zijn debuut voor Ajax in het eerste elftal. Hij werd in 2020 uitgeroepen tot het beste talent in de jeugdopleiding van de club en kreeg daarvoor de Abdelhak Nouri Trofee uitgereikt. Ook speelde hij al voor verschillende vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Het is een mysterie of Rensch een vriendin of relatie heeft. 

Inhoudsopgave

Jeugdopleiding van Ajax

Devyne Rensch begon als kind te voetballen bij VV Unicum uit zijn geboortestad Lelystad. Daar voetbalde hij tot 2016. Vervolgens maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax waar hij alle elftallen tot en met Ajax-onder-19 doorliep.

In de voorbereiding op het seizoen 2020/21 werd hij meerdere keren uitgenodigd om in het A-elftal van Ajax te spelen. Uiteindelijk speelde hij eerst in Jong Ajax enkele wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voordat hij daadwerkelijk in het A-elftal terechtkwam. In Jong Ajax maakte hij als verdediger 3 doelpunten in 11 wedstrijden.

Speler van Ajax 

Hoewel Devyne Rensch dus ook in Jong Ajax speelde, kwam hij al snel bij de eerste selectie van Ajax terecht. Hij zou als invaller en basisspeler uiteindelijk tot een totaal van 27 wedstrijden in verschillende competities komen in zijn eerste seizoen.

Daarin maakte hij drie doelpunten. Zijn debuut kwam op 28 november 2020, iets meer dan een week nadat hij was uitgeroepen tot beste jeugdspeler van de club. Rensch was op dat moment nog altijd 17 jaar.

Zijn eerste wedstrijd als basisspeler volgde twee weken na zijn achttiende verjaardag, op 31 januari 2021. Hij speelde onder andere in de Champions League en in de finale om de KNVB-beker tegen Vitesse Arnhem.

Bij Ajax speelt hij samen met onder andere Edson Álvarez, Mohammed Kudus, Jurriën Timber, Dušan Tadić en Daley Blind.

Verschillende vertegenwoordigende elftallen

Gedurende zijn jeugd speelde Devyne Rensch voor verschillende vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Zo speelde hij voor Nederland-onder-15 en Nederland-onder-16. Ook speelde hij voor Nederland-onder-17 in 2019.

In dat jaar was hij onderdeel van de selectie die het EK voor spelers tot 17 jaar in Ierland wist te winnen. Ook speelde hij voor Nederland-onder-18. Daarna stroomde hij direct door naar Jong Oranje, ook wel bekend als Nederland-onder-21. In dat elftal maakte hij zijn debuut in de wedstrijd om de halve finale van het EK van 2021 tegen Duitsland.

Vader

Rensch’ vader Achmed Kandhai is oud-speler van FC Twente en Heracles Almelo. Bij FC Twente speelde hij nog samen met Erik ten Hag, maar een bloeiende carrière werd het niet: ,,Ik ging alleen nog maar op stap, de verleidingen waren te groot en raakte het contact met de realiteit kwijt.

Die periode heeft mij mijn profloopbaan gekost”, vertelde hij aan Tubantia. Hij is nauw betrokken bij de carrière van zijn zoon. ,,Jouw belangrijkste doel is die bal. Dat moet jouw vrouw zijn”, adviseerde hij zijn zoon in een interview met het Haarlems Dagblad.

Liefdesleven en vriendin

Voorlopig lijkt Devyne Rensch goed naar zijn vader te luisteren en lijkt hij nog niet erg bezig met vrouwen. Op zijn Instagram is in ieder geval nog geen vriendin te bekennen en over een eventuele relatie laat de voetballer zich niet uit.

Vermogen

Door zijn stormachtige ontwikkeling bij Ajax lijkt het een kwestie van tijd voor Devyne Rensch een heel mooi contract kan tekenen en zal hij een flink vermogen bij elkaar kunnen voetballen, mits hij fit blijft en de opwaartse lijn in zijn carrière weten te behouden. Dan liggen de clubs waar hij miljoenen aan salaris kan verdienen aan zijn voeten.

Het liefdesleven van Devyne Rensch op de voet volgen? Volg ons dan op Instagram en Facebook.