Spelersvrouw.nl

Wie is de verborgen vriendin van Jordan Teze?

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 25 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Jordan Teze is een in Groningen geboren verdediger van PSV Eindhoven. Hij werd al op zijn achtste jaar in 2007 naar de club uit Eindhoven gehaald om in de jeugdopleiding te spelen en is de club sindsdien trouw gebleven. Tegenwoordig speelt hij in het eerste elftal. Hij staat nog tot 30 juni 2024 onder contract bij de club uit Eindhoven.

Teze speelde ook in verschillende KNVB-elftallen. Zo was hij onder andere lid van de selectie van Jong Oranje op het Europees Kampioenschap van 2021, waarin de halve finale werd gehaald. Jordan Teze heeft naar eigen zeggen een vriendin, maar met wie hij een relatie heeft is niet bekend.

Inhoudsopgave

De jeugdopleiding van PSV doorlopen

Jordan Teze begon met voetballen bij RSC Alliance uit Roosendaal. Daar speelde hij al zijn eerste wedstrijden in 2004 toen hij vijf jaar oud was. Bij PSV ging hij in 2007 spelen en begon in het elftal dat destijds nog als de F’jes werd omschreven. Hij doorliep alle elftallen van de jeugdopleiding van de club uit Eindhoven.

Zo kwam hij in 2017 in Jong PSV terecht. Op 20 oktober 2017 maakte hij op die manier zijn debuut als profvoetballer. Hij stond in de basis in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk in de Keuken Kampioen Divisie. Teze speelde tot en met het seizoen 2019/20 afwisselend in Jong PSV en het eerste elftal van PSV.

Speler van PSV

Al in 2018 mocht Jordan Teze regelmatig mee met de eerste selectie van PSV, ook al was hij toen nog speler van Jong PSV. Op 25 augustus mocht hij als invaller enkele minuten meedoen tegen PEC Zwolle. Het zou zijn enige optreden van dat jaar zijn. In seizoen 2019/20 kwam hij al meer aan spelen toe.

Zo speelde hij enkele keren in de eredivisie en mocht ook meedoen in de Europa Cup. In het seizoen 2020/21 werd hij vaste waarde in het eerste elftal van PSV en speelde hij 44 wedstrijden in verschillende competities. Opvallend is dat hij in het eerste elftal nog nooit tot scoren kwam in zijn profloopbaan.

Jeugdinternational van Nederland

Jordan Teze is ook al vele jaren jeugdinternational van Nederland. Al sinds 2015 speelde hij voor verschillende leeftijdscategorieën. Hij heeft in Nederland-onder-16, onder-17, onder-18, onder-19 en onder-20 gespeeld. In Jong Oranje heeft inmiddels ook enkele keren gespeeld.

Zo was hij onder andere basisspeler op het Europees Kampioenschap van 2021 waarin Nederland de halve finales bereikte. Met Nederland-onder-17 haalde hij in 2016 ook al de halve finales. Teze speelde nog niet voor de A-selectie van het Nederlands Elftal.

Privéleven en vriendin

Teze heeft een sterke band met zijn moeder. ,,Voor haar heb ik alles over. Van wat ik verdien met voetballen, wil ik haar eerst helpen. Ik ben in het noorden van Nederland geboren nadat ze hier asiel had aangevraagd. We zijn daarna vrij snel verhuisd naar Roosendaal.

Nu wonen we in de buurt van Turnhout”, vertelde hij aan het Eindhovens Dagblad. Wat het salaris is van Teze, is niet bekend, maar het lijkt een kwestie van tijd voor Teze een flink vermogen op zijn bankrekening zal hebben staan. Zoals het ook nog niet bekend is voor welk land de rechtsback eventueel interlands zou willen spelen: voor Congo of Nederland?

Tegen het AD/Eindhovens Dagblad bevestigde Jordan Teze eind 2019 wel een vriendin te hebben. Met wie Teze een relatie heeft is echter niet bekend. Op zijn Instagram is nog geen vriendin te ontwaren en in andere interviews houdt de verdediger zich op de vlakte over zijn privéleven.