Spelersvrouw.nl

Mathys Goosen vriend van Tamara van Vliet

Mathys Goosen vriend Tamara van Vliet

Mathys Goosen is de vriend van Tamara van Vliet. Net als bij veel andere zwemmers, is ook Tamara van Vliet gevallen voor een collega. Terwijl Tamara van Vliet druk bezig is om aan haar carrière als zwemmer op te bouwen, is ook haar geliefde Mathys bijna niets anders aan het doen dan zwemmen.

Inhoudsopgave

Mathys Goosen vriend Tamara van Vliet

Mathys Goosen is de vriend van Tamara van Vliet. Mathys is 22 jaar oud en doet er alles aan om een topzwemmer te worden. Hij heeft al aardig wat stappen gezet om dat te bereiken en is nog lang niet klaar. In 2017 zorgde hij wel al voor een mooi record. De zwemmer, die oorspronkelijk geboren werd in Zuid-Afrika en in 2013 naar Amsterdam verhuisde, pakte het Nederlands record op de 50 meter vlinder.

Mathys Goosen groeide dus in Zuid-Afrika op als zoon van een Zuid-Afrikaanse vader en Nederlandse moeder. Toen hij merkte dat hij aardig kon zwemmen, besloot hij er echt voor te gaan. “Voor mijn zwemcarrière en mijn studie ben ik naar Nederland gekomen”, aldus Goosen, die in Nederland al snel een bronzen medaille haalde op de 50 meter vlinderslag tijdens de Jeugd Olympische Spelen in 2014.

Tamara van Vliet zwemster

Tamara van Vliet is ook bekend als zwemster. Haar carrière verliep echter niet helemaal vlekkeloos. Alhoewel ze nu goede prestaties levert in het bad, is ze door een zware periode gegaan.Tamara weet nog goed dat ze in 2015 te horen kreeg dat ze beter kon stoppen met zwemmen omdat haar progressie was gestokt door een angststoornis en anorexia. De zwemster uit Oegstgeest zag stoppen echter niet als een optie en besloot door te vechten.

Met succes, want ze wist zich zelfs te kwalificeren voor WK kortebaan en liep de Olympische Spelen maar net mis. Ook werd ze al een paar keer verkozen tot sportvrouw van het jaar in Oegstgeest. Het gaat nu dan ook een stuk beter met haar, al zullen de angststoornissen en eetstoornissen altijd een stukje van haar blijven.

Mathys Goosen is te volgen via Instagram.