Spelersvrouw.nl

Robin Neumann is de vriendin van Arno Kamminga

Robin Neumann vriendin Arno Kamminga

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 augustus 2018

Laatst Ge├╝pdatet: 26 augustus 2022

Robin Neumann is de vriendin van Arno Kamminga. De twee zijn allebei bekend van het zwemmen. Arno was al van jongs af aan in het zwembad te vinden, al focuste hij zich toen nog op het reddingszwemmen. Tegenwoordig is hij een echte wedstrijdzwemmer en datzelfde geldt voor zijn vriendin Robin. Zij was zelfs al eens te zien op de Olympische Spelen.

Inhoudsopgave

Robin Neumann vriendin Arno Kamminga

Robin Neumann is de vriendin van Arno Kamminga. Robin is twintig jaar oud en timmert al een tijdje hard aan de weg als zwemster. In 2012 was ze al eens te zien bij de Europese jeugdkampioenschappen zwemmen van 2012 in Antwerpen. Daar haalde ze de halve finales van de 200 meter rugslag. Twee jaar later volgde voor de dochter van een Oostenrijkse vader en Nederlandse moeder al deelname aan de Olympische Jeugdzomerspelen van 2014.

Twee jaar later volgde zelfs al deelname aan de Olympische Spelen, vlak nadat ze haar VWO-diploma had binnengehaald. De deelname aan dat toernooi was een verrassing voor haar. “Een tijdje geleden dacht ik niet eens dat ik mee zou mogen. Mijn droom ligt in het Olympische zwembad en uiterste droom is een medaille”, aldus Robin toentertijd tegenover NH Nieuws. Een aantal EK-medailles pakte ze al wel, maar op de Olympische Spelen wilde het nog niet lukken.

Arno Kamminga zwemmer

Arno Kamminga is ook een veelbelovende zwemmer. Arno timmert hard aan de weg als wedstrijdzwemmer, maar vroeger richtte hij zich vooral op reddingszwemmen. “Pas in 2012 ben ik echt serieus gaan trainen en twee jaar geleden ben ik begonnen bij het Regionaal Trainingscentrum in Amsterdam”, vertelde hij in 2016 aan het Eindhovens Dagblad net nadat hij het Nederlands record op de 200 meter schoolslag had verpulverd.

“Mijn coaches zagen altijd al een goede 200 schoolslagzwemmer in mij, maar ik had lange tijd niet de basis om het 200 meter vol te houden. Doordat ik nu veel meer train, heb ik die inhoud nu wel. Vandaag viel alles op zijn plek. Echt bizar.” Inmiddels heeft Arno ook het record op de 100 meter schoolslag op zijn naam staan. Net als Robin wordt dan ook van Arno nog veel verwacht in de toekomst.

Robin Neumann is te volgen via Instagram.