Spelersvrouw.nl

Is dit de vriendin van Jurriën Timber?

De Nederlands-Curaçaose voetballer Jurriën David Norman Timber is geboren op 17 juni 2001 in Utrecht. Hij speelt doorgaans in de verdediging. Zijn tweelingbroer is voetballer Quinten Timber. Voorheen droegen ze de achternaam van hun vader, Maduro, maar in 2018 namen ze de naam van hun moeder, Timber, aan.

Inhoudsopgave

Clubcarrière

Timber speelde in de jeugd van de Utrechtse amateurclub DVSU en kwam later, samen met zijn tweelingbroer, in de opleiding van Feyenoord terecht. In 2014 stapte hij, wederom samen met zijn tweelingbroer, over naar Ajax. Zij tekenden hier in 2018 een verbintenis voor drie seizoenen, tot medio 2021.

Eind 2018 maakte Timber zijn professionele debuut namens Jong Ajax, in de twaalfde speelronde van de Eerste divisie in het seizoen 2018/19. In de wedstrijd uit bij SC Cambuur startte hij in de basis en hij speelde de volle negentig  minuten mee.

Het seizoen daarop, 2019/20 speelde Timber opnieuw voor Jong-Ajax, waar hij in maart 2020 zijn debuut maakte tijdens een uitwedstrijd bij Heerenveen. Hij speelde in de basis en werd in de 82e minuut gewisseld. Dat duel was vanwege de coronacrisis en het stopzetten van de competitie meteen ook het laatste duel van dat seizoen.

In het seizoen 2020/21 startte Timber in de Keuken Kampioen Divisie, maar kreeg uiteindelijk een basisplaats in het eerste elftal. De meeste wedstrijden speelde hij echter voor Jong Ajax. De rechtsback debuteerde in 2020 in blessuretijd in de UEFA Champions League, maar viel na vier minuten geblesseerd uit.

In de tweede helft van het seizoen speelde hij ook in het eerste elftal en wist er uiteindelijk een vaste basisplaats te veroveren. Hij won meteen de landstitel en de KNVB Beker in zijn eerste seizoen.

Interlandcarrière

Timber speelde voor Nederland onder 15, 16, 17, 19 en 21. Hij won in 2018 met Nederland onder 17 het UEFA EK onder 17. In de zomer van 2021 werd hij opgenomen in de definitieve EK-selectie van Oranje, zonder dat hij eerder deel uitmaakte van de selectie. Zijn debuut was in juni in een oefenwedstrijd tegen Schotland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marisol🙆 (@_marysoll)

Privéleven en salaris

Jurriën Timber heeft zich nog niet uitgelaten of hij een vriendin of een relatie heeft. Op zijn Instagram is echter wel een dame te zien die tijdens het EK met zijn familie op de tribune zat. Deze dame luistert naar de naam Marisol.

Over het salaris van Jurriën Timber was in 2020 nog het nodige te doen. Ajax bood de talentvolle verdediger toen een salarisverhoging aan van 70 a 80 duizend euro naar zo’n 200 duizend euro, meldde Veronica Inside, maar dat werd aanvankelijk niet geaccepteerd. In september tekende hij alsnog een nieuwe verbeterde verbintenis. Gezien de stormachtige ontwikkeling daarna kan het haast niet anders of de mandekker heeft weer een nieuw voorstel ontvangen dat vele malen hoger is, gezien zijn status als international en toptalent.