Spelersvrouw.nl

Wie is toch de mysterieuze vrouw van Nordin Amrabat?

Nordin Amrabat is een Marokkaans-Nederlandse profvoetballer. Amrabat speelt doorgaans als aanvaller. Hij werd geboren in Naarden in 1987. Amrabat is de oudere broer van profvoetballer Sofyan Amrabat.

Inhoudsopgave

Start loopbaan als profvoetballer

Amrabat begon zijn loopbaan als voetballer bij amateurclub de Zuidvogels in Huizen. Hij werd daar gescout door de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Na drie seizoenen bij Ajax te hebben gespeeld, werd hij uit de jeugdopleiding gezet.

Amrabat had last van diverse blessures en groeiproblemen. Daarnaast keerde hij ook te laat terug vakantie, wat betekende de Ajax besloot hem uit de jeugdopleiding te zetten. Vervolgens werd Amrabat gescout door FC Omniworld, wat betekende dat hij weer terugkeerde in het betaalde voetbal. Hij werd topscorer bij de club en maakte ook zijn debuut bij Jong Oranje.

Diverse topclubs

In 2008 tekende Amrabat een contract bij PSV, waar hij goed presteerde. In 2010 maakte hij de overstap naar Kayserispor. De Turkse club betaalde PSV 1,1 miljoen euro. Vervolgens stapte hij over naar de Turkse club Galatasaray.

Amrabat speelde vervolgens een tijd voor de Spaanse club Málaga CF en de Britse club Watford FC. Na een sterk WK te hebben gespeeld voor Marokko, kreeg de Saudische club Al Nassr interesse in Amrabat en betaalde een transfersom van 3,5 miljoen euro.

Interlandcarrière

In 2011 speelde Amrabat voor Marokko zijn eerste interland. Hij nam ook deel aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Ook in het WK voetbal van 2018 in Rusland was Amrabat onderdeel van de Marokkaanse selectie.

Analist

Amrabat is tegenwoordig ook regelmatig te zien als analist bij voetbalpraatprogramma’s. De aanvaller wordt gewaardeerd om zijn ongezouten en soms tegendraadse mening en visie op het spel. Hij is er niet vies van om flink gas terug te geven wanneer er zaken besproken die volgens hem anders liggen, of soms een onthulling te doen.

Privéleven

Amrabat heeft nog steeds een mooi huis in Huizen, waar hij ook zijn voetbalcarrière begon. De voetballer is getrouwd, zo is op te maken uit het interview dat hij had met Andy van der Meyde in de auto. Hoe zijn vrouw of vriendin heet, is niet bekend. In het verleden werd Amrabat gelinkt aan Vivian Reijs in de media. Hij werd met de blondine, ex-vrouw van John Ewbank, gezien bij de lancering van de sieradenlijn van Yolanthe Cabau.

Nordin Amrabat mag inmiddels een zeer vermogend man worden genoemd. De aanvaller speelde jarenlang in Turkije, Spanje en Engeland, waar over het algemeen miljoenensalarissen worden betaald. Volgens Le360 zou hij zelfs Al Nassr zo’n 8 miljoen euro in drie jaar tijd kunnen verdienen.