Spelersvrouw.nl

Dit is Oranje-keepster Daphne van Domselaar!

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 5 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 5 juli 2023

De Oranje Leeuwinnen gaan binnenkort beginnen aan hun avontuur op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Om goed te presteren heeft Oranje een vertrouwde GOALIE nodig. En met Daphne van Domselaar onder de lat moet dat wel goed komen! Wij gaan je een mooi verhaal vertellen over deze keepster.

Inhoudsopgave

Wie is Daphne van Domselaar?

Ze is een voetbalster die als doelvrouw speelt voor het Nederlands vrouwenelftal en voor het Engelse Aston Villa. Ze is geboren op 6 maart 2000 en is momenteel 23 jaar oud. Ze begon op haar 11e pas te voetballen. Hiervoor speelde Daphne altijd volleybal. Door toeval is ze op doel komen te staan en viel de trainer gelijk haar enorme talent op! 

Het blad “helden” ging in maart 2023 op bezoek bij Daphne en ze vertelde daar dat ze enorm blij is met haar postuur en lichaam! “vroeger had ik een sixpack omdat ik erg dun was” gaf ze aan. Momenteel heeft ze als keepster de ideale lengte en postuur om goed te functioneren onder de ladder.

Ook vertelt ze dat haar familie echte volleybal liefhebbers zijn. Haar vader is altijd coach geweest en haar zus is ook een gedreven volleybalster. Maar toch besloot Daphne dat ze na 4 jaar van de sport af wilde. Ze wou op voetbal, maar dat mocht alleen zodra er een meisjesteam was op de club. Na een paar jaar kwam die en zo verscheen Daphne op de voetbalvelden. “Het grappig nog, na 1,5 speelde ik alsnog in een jongensteam, om mezelf te verbeteren als speelster natuurlijk”

Daphnes carrière als voetbalster

Daphne van Domselaar begon haar carrière bij de amateurclub LSVV in Zuid-Scharwoude. Al snel werd ze opgepikt om te spelen bij de beloften van Telstar. Hier draaide ze 2 jaar mee, tot ze een transfer maakte naar FC Twente. In de loop der jaren heeft ze zich opgemaakt tot een van de belangrijkste speelsters van het team. Ze is met de Tukkers 3x landskampioen geworden, 2x de Eredivisie cup gewonnen en één keer de Supercup.

Sinds 2015 speelt ze ook bij de beloften van Oranje en deed het daar erg goed. Dat maakte dat ze in 2022 haar officiële debuut mocht maken in het 1e van de Oranje Leeuwinnen tijdens een EK wedstrijd. In een klap wist een groot deel van Nederland haar bestaan. Daphne gaat de eerste doelman worden onder de lat op het WK in Nieuw-Zeeland en Australië. Wij geloven in ieder geval in haar kwaliteiten!