Spelersvrouw.nl

Daphne van Domselaar: de verrassing op het EK 2022

WK-Vrouwen-voetbal-2023

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 augustus 2022

Laatst Geüpdatet: 25 augustus 2022

Het EK 2022 verliep niet naar wens voor de Oranje Leeuwinnen. Nederland werd al vroegtijdig uitgeschakeld, nadat het in de groepsfase ook weinig indruk wist te maken. Dat kwam mede doordat diverse sterspeelsters corona opliepen, wat voor de nodige onrust zorgde binnen de ploeg.

Doelvrouw en aanvoerster Sari van Veenendaal raakte ook al snel geblesseerd, waardoor Daphne van Domselaar haar opwachting mocht maken in het doel. Van Domselaar groeide uit tot de grootste verrassing op het EK 2022 en wist de interesse te wekken van topclubs door heel Europa. Desondanks besloot het grote talent om FC Twente trouw te blijven, waardoor de doelvrouw ook komend seizoen nog op de Nederlandse velden is te bewonderen.

Dames elftal Oranje

Inhoudsopgave

Carrière van Daphne van Domselaar

Daphne van Domselaar werd op 6 maart 2000 geboren in Beverwijk. Al op jonge leeftijd besloot het talent om op voetbal te gaan en zich te gaan richten op de positie in het doel. In 2015 mocht Van Domselaar debuteren in Oranje onder de 17, waarna zij later ook uitkwam in Oranje onder de 19. In 2017 vertrok Van Domselaar bij het talententeam van Telstar en koos zij voor een nieuw avontuur bij FC Twente. Dat bleek een goede keuze, want twee jaar later werd zij opgeroepen voor Jong Oranje.

Van Domselaar bewees dat alles snel kan gaan in het betaalde voetbal. In 2022 debuteerde de doelvrouw in Oranje. In haar debuutwedstrijd tegen Finland won Oranje met 3-0 en wist Van Domselaar dus de nul te houden. Een knappe prestatie van de doelvrouw van FC Twente.

Van Domselaar op het EK 2022

Van Domselaar ging als reserve-doelvrouw mee naar het EK 2022 in Engeland. Echter mocht het talent al direct in de eerste wedstrijd het doel bewaken, aangezien Van Veenendaal het veld moest verlaten vanwege een blessure. Het bleek ook de laatste wedstrijd van de Nederlandse, want zij besloot een punt achter haar carrière te zetten.

Van Domselaar wist met diverse geweldige reddingen een geweldige indruk achter te laten. In de kwartfinale was Van Domselaar de absolute sterspeelster aan de kant van Oranje, maar desondanks werd Oranje uitgeschakeld. Nederland heeft echter wel al haar nieuwe eerste doelvrouw gevonden voor misschien wel het WK voetbal 2023.  We zullen haar carrière in elk geval met interesse blijven volgen.

WK vrouwen 2023

Het Wereld Kampioenschap voetbal wordt in 2023 in Australië en Nieuw Zeeland gehouden. Er zullen 32 landen meedoen aan dit grote voetbalevenement. De interesse in het vrouwenvoetbal neem alsmaar toe. Dat merken zeker ook  de bookmakers, partijen die wedden op voetbal faciliteren.

De winsten van dit soort wedkantoren neemt meer en meer toe tijdens evenementen zoals het EK en het WK. Overigens is de editie van 2023 de eerste waarin er 32 landen deelnemen. Tijdens het WK van 2019 waren dit nog 24 landen.