Spelersvrouw.nl

Lize Kop haar vriend, jeugd en voetbalcarrière!

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 6 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 5 juli 2023

De Oranje-leeuwinnen gaan binnenkort beginnen aan hun avontuur op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Keepster Lize Kop heeft de afgelopen tijd een drukke periode achter de rug. Ondanks dat ze in april een hersenschudding opliep, wist ze net op tijd te herstellen om zich bij het Nederlands elftal aan te sluiten voor de Olympische Spelen. Op 30 juni maakte bondscoach Jonker bekend dat Lize ook mee mag naar het WK! Wij gaan je vertellen wat je over haar moet weten.

Inhoudsopgave

Dit is Lize Kop

Lize Kop is geboren in Wormer op 17 maart 1998 en begon op jonge leeftijd al met voetballen. In die jongere jaren speelde ze bij de plaatselijke vereniging CTO en verhuisde ze samen met Paulina Quaye in 2017 naar Amsterdam. 

In eerdere jaren was ze al actief bij de jeugd Oranje Leeuwinnen en zo draaide ze in 2014 al mee in het Leeuwinnen elftal O-16. Zelfs mocht ze al deelnemen aan trainingen van het eerste elftal in december 2016. 

In de loop der jaren is Kop een belangrijke speelster voor Ajax en speelt ze regelmatig wedstrijden. In 2021 loopt ze helaas een hersenschudding op toen ze een bal in haar gezicht kreeg. Wel was ze op tijd voor de Olympische Spelen met Oranje, maar bij terugkomst liep ze weer een hersenschudding op. Zo heeft ze het seizoen 21/22 maar twee wedstrijden kunnen spelen voor de Amsterdammers.

Hoe oud is Lize Kop?

Lize is geboren op 17 maart 1998, en is dus momenteel 25 jaar

Wie is de vriend van Lize Kop?

Simon Hindriks is de vriend van Lize kop.

Is Lize Kop geselecteerd voor het WK?

Ja zeker, Lize is als 2e keepster geselecteerd voor het WK vrouwen.

Siemen Hindrik is de vriend van Lize Kop

Voor een carrière als profvoetbalster is het fijn om goede steun naast je te hebben. Wij denken dat Lize daar zeker niet te kort op komt. Lize heeft een relatie met Siemen Hendrik en de twee lijken dolgelukkig samen.

Regelmatig posten beiden een foto met elkaar op social media. Siemen is naast de vriend van Lize ook een enorm sportief persoon. Hij deelt veel foto’s van zijn avonturen met surfen en kiten op het water. Ook is hij eigen fotograaf. Op zijn instagram Siemsmedia kun je zijn talent bewonderen!