Spelersvrouw.nl

Chantalle Schilder is de vriendin van Joey Veerman

De Volendamse voetballer Joey Veerman is geboren op 19 november 1998 en speelt als middenvelder bij Heerenveen. Zijn voetbalcarrière startte hij bij RKAV Volendam. De rechtsbenige voetballer debuteerde namens FC Volendam in het betaalde voetbal. Dit gebeurde in het seizoen 2016/17. Joey Veerman heeft een relatie met vriendin Chantalle Schilder. 

Inhoudsopgave

Laatbloeier

Veerman ging in het begin van seizoen 2016/17 ingedeeld bij de selectie van Jong FC Volendam, in de Derde Divisie. Hij zat voor het eerst bij de selectie van het eerste elftal als middenvelder. In 2017 scoorde hij zijn eerste goal in het betaalde voetbal. In dat jaar zou FC Utrecht interesse hebben, maar tot een overgang kwam het niet en Veerman bleef in Volendam spelen. De Volendamse supporters hebben Veerman aan het eind van seizoen 2017/18 verkozen tot Speler van het Jaar. In het seizoen daarna (2018/19) speelde Veerman voor extra speeltijd zes keer mee met Jong FC Volendam. Na vijftien jaar bij FC Volendam tekende Veerman in augustus 2019 tekende Veerman een contract tot medio 2022 bij Heerenveen. Hij maakte toen zijn debuut in de Eredivisie tijdens een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Zijn basisdebuut maakte hij een week daarna in een uitwedstrijd tegen Ajax. Zijn eerste goal voor Heerenveen maakte Veerman in december 2019.  In februari 2020 is de rechtsbenige middenvelder bekroond tot Speler van de Maand U21 door de Eredivisie.

Interlands

KNVB-coach Maarten Stekelenburg selecteerde Veerman voor het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar  voor het vierlandentoernooi in Georgië. Dit toernooi vond plaats in november 2016. In de tweede wedstrijd van het toernooi speelde Nederland onder 19 tegen Spanje, waar hij Veerman zijn debuut maakte. Begin november 2019 werd de middenvelder opgeroepen voor Jong Oranje door Erwin van de Looi. Hij zat niet meteen bij de selectie. Dit gebeurde pas nadat Azor Matusiwa geblesseerd raakte en niet meer mee kon spelen. Doordat hij zelf last van onderbeenklachten kreeg, moest Veerman de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Gibraltar en de oefenwedstrijd tegen Jong Engeland aan zich voorbij laten gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joey Veerman (@joeyveerman6)

Privéleven en relatie

Joey Veerman heeft een relatie met Chantalle Schilder. Het koppel is goed bevriend met Henk Veerman en diens vriendin Alyssa Bond. Met z’n vieren reisden ze in de zomer van 2021 zelfs samen naar Ibiza. De blonde vriendin van Joey Veerman gaat sowieso graag op reis, leert haar Instagram. Ze kwam de afgelopen jaren in Valencia, het Oostenrijkse Hinterglemm, Praag, Londen en Kroatië. Gezien haar achternaam en de stories vanaf de Dijk in Volendam hebben we zo het vermoeden dat ook Chantalle uit het vissersdorp komt. Hoe lang ze al samen zijn is niet helemaal duidelijk, maar al in 2020 vertelde Veerman in de Leeuwarder Courant samen te zijn met Chantal.

Over het salaris van Joey Veerman is niet veel bekend. Bij sc Heerenveen zal hij gezien zijn cruciale rol in het veld zijn uitgegroeid tot de best verdienende spelers, wat wordt geschat op een salaris van enkele tonnen per jaar. Bij Volendam verdiende de middenvelder echter relatief weinig, dus Joey Veerman zal nog niet het vermogen hebben op zijn bankrekening om te stellen dat hij financieel onafhankelijk is. Dat is ook niet zo erg, want de Volendammer lijkt weinig te geven om de peperdure levensstijl die veel andere voetballers er soms op nahouden.