Spelersvrouw.nl

Dit is de mysterieuze vriendin van Guus Til

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 15 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Guus Til is een Nederlandse voetballer die op 22 december 1997 in Zambia geboren is. Hij speelt op het middenveld, vaak als aanvallende middenvelder maar soms ook als centrale middenvelder. Til kwam al voor verschillende clubs in Nederland en het buitenland uit.

Zo speelde hij onder andere voor AZ en Spartak Moskou. In het seizoen 2021/22 speelt hij voor Feyenoord. Til speelde in 2018 al eens voor het Nederlands elftal, maar wacht sindsdien op een vervolg van zijn loopbaan als international. Guus Til heeft een vriendin.

Inhoudsopgave

Clubs in zijn jeugd

Guus Til werd geboren in Zambia waar zijn vader als ontwikkelingswerker actief was. Later woonde hij ook nog in Mozambique. In deze landen trapte hij dan ook voor het eerst tegen een bal. Bij de terugkeer van zijn familie in Nederland gingen zij in de Bijlmer in Amsterdam wonen.

Hij speelde als kind voor de club Geinburgia uit Driemond, dat ook in de gemeente Amsterdam ligt. Later speelde hij voor SV Diemen. In 2010 werd hij door AZ Alkmaar toegelaten tot de jeugdopleiding, waar hij tot en met 2016 zou verblijven. Om vervolgens naar de eerste selectie van AZ te worden overgeheveld.

Speler van AZ

In het seizoen 2016-2017 speelde Guus Til voor Jong AZ 16 wedstrijden waarin bij 3 doelpunten maakte. In datzelfde seizoen maakte hij ook al zijn debuut voor het eerste elftal van AZ Alkmaar. Vanaf het seizoen 2017/18 was Til een vaste kracht in het eerste elftal van AZ.

Hij speelde in dat seizoen bijna alle wedstrijden van de club. Dat deed hij dermate goed, dat hij aan het einde van het seizoen werd gepromoveerd tot aanvoerder van het elftal. In 2018/19 speelde hij ook nagenoeg alle wedstrijden als aanvoerder en werd hij met 12 doelpunten ook topscorer van de club in de eredivisie.

Rusland, Duitsland en Nederland

Guus Til werd in de zomer van 2019 aan de Russische topclub Spartak Moskou verkocht voor €18 miljoen. Bij de Russische club kon Til echter nooit een vaste waarde worden. Hij speelde wel 21 wedstrijden en scoorde 2 keer. In het seizoen 2020/21 verhuurde Spartak Moskou hem aan de Duitse club SC Freiburg.

Daar speelde hij 7 wedstrijden in het eerste elftal en 4 wedstrijden in het tweede elftal. In het tweede elftal maakte hij ook 4 doelpunten. In het seizoen 2021/22 wordt Til door Spartak verhuurd aan Feyenoord in de Nederlandse eredivisie. Til speelde voor Nederland-onder-20, Nederland-onder-21 en één keer voor het Nederlands elftal.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @guustil

Relatie

Guus Til heeft een relatie met een lieve vriendin. Hun liefde is hecht: zijn vriendin kwam geregeld naar Moskou om hem op te zoeken. Tegelijk reisde de middenvelder vaak tijdens vrije dagen naar Kopenhagen, waar zijn vriendin een half jaar woonde voor haar studie. De vriendin van Guus Til schittert ook op enkele schattige foto’s op zijn Instagram.

Til verdiende de afgelopen jaren een mooi vermogen in het buitenland. Volgens De Telegraaf verdiende de spelmaker bij AZ naar schatting ongeveer een kwart miljoen, maar in Rusland zou Til meerdere miljoenen per jaar hebben getoucheerd. ,,Mijn ouders vinden de voetbalwereld vreselijk, ik snap dat wel”, vertelde hij in een interview met het AD. ,,Het gaat om geld en status en daar heb ik zelf ook niks mee. Ik ben er natuurlijk mee opgegroeid sinds mijn twaalfde. Zet me er niet tegen af, maar verafschuw het soms wel.”