Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Orkun Kökcü?

Orkun Kökcü is een middenvelder van Feyenoord van Turks-Nederlandse afkomst. Hij is geboren in Haarlem op 29 december 2000. In Haarlem begon hij ook met voetballen en speelde hij voor verschillende plaatselijke clubs.

Via FC Groningen kwam hij uiteindelijk als jeugdspeler bij Feyenoord terecht. Hoewel hij ook voor verschillende Nederlandse jeugdselecties speelde, is hij tegenwoordig A-international van Turkije en speelde hij voor dat lang op het Europees Kampioenschap van 2021. Orkun Kökcü staat nog tot 30 juni 2025 onder contract bij Feyenoord. Zijn liefdesleven is echter mysterieus.

Inhoudsopgave

Haarlem en Groningen

Als jeugdspeler kwam Orkun Kökcü in Haarlem voor verschillende amateurclubs uit. Zo begon hij bij Olympia Haarlem. Vervolgens speelde hij ook voor HFC EDO en IJVV Stormvogels uit IJmuiden. In 2011, toen Orkun Kökcü nog 11 jaar oud moest worden, maakte hij de overstap naar de jeugdafdeling van de profclub FC Groningen.

Daar zou hij drie jaar in verschillende elftallen spelen. Om vervolgens in 2014 naar Rotterdam te verhuizen om in de jeugdopleiding van Feyenoord te gaan spelen. Daarin speelde hij tot en met 2019, hoewel hij in 2018 al zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord zou maken. Het lijkt er op dat Orkun Kökcü geen vriendin of relatie heeft momenteel.

Speler van Feyenoord

Sinds het seizoen 2018/19 mag Orkun Kökcü zich speler van Feyenoord noemen. Op 27 september 2018 speelde hij zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal. Dit was in de wedstrijd om de KNVB-beker tegen VV Gemert. In die wedstrijd maakte hij ook direct zijn eerste doelpunt voor de club.

In december van dat jaar mocht hij ook voor het eerst in de eredivisie spelen. Dat deed hij in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Hij maakte in die wedstrijd een doelpunt en ga een assist. Hij speelde in dat jaar in totaal 11 wedstrijden voor de club en scoorde 3 keer. In de seizoenen 2019/20 en 2020/21 was Orkun Kökcü een vaste waarde in het basiselftal van Feyenoord.

Loopbaan als international van Turkije

Orkun Kökcü heeft ook als international al de nodige wedstrijden gespeeld. Zo kwam hij als jeugdspeler uit voor verschillende selecties van het Nederlands elftal. Zo speelde hij voor Nederland-onder-17, Nederland-onder-18 en Nederland-onder-19.

Daarna besloot hij om voortaan voor Turkije uit te komen, het land van zijn ouders. Hij speelde in Turkije-onder-21, maar maakte al snel zijn debuut in de A-selectie van Turkije. Met die selectie mocht hij ook mee naar het Europees kampioenschap van 2020 dat in 2021 werd gespeeld vanwege de coronapandemie. Op het EK kwam hij één keer in actie.

Kökcü vertelde in een interview met FunX ooit in de toekomst nog wel in Turkije te willen spelen, maar voorlopig nog niet. ,,Misschien als ik dertig ben ofzo.”

Privéleven en relatie

Over het privéleven van Kökcü is maar weinig bekend. Op zijn Instagram wordt wel duidelijk dat de middenvelder houdt van mooie spullen: hij kleedt zich stijlvol, rijdt in een stoere jeepachtige auto van Mercedes en hij heeft een mooi interieur thuis.

De middenvelder is ook duidelijk trots om voor Turkije te mogen spelen, zien we op zijn profiel. Wat we echter niet zien, is of Orkun Kökcü een vriendin of vrouw heeft. Het lijkt er dan ook op dat Kokcu geen relatie heeft momenteel en als vrijgezel door het leven gaat.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Orkun Kökcü al aardig wat vermogen verdiend. Dat komt omdat hij een mooi salaris heeft bij Feyenoord. Volgens VI-watcher Martijn Krabbendam is de middenvelder echter zeker geen grootverdiener in de Kuip. ,,De salariëring staat natuurlijk niet in verhouding tot met wat sommige andere spelers bij Feyenoord verdienen. Ook een aantal jongens die op de bank zitten, verdienen al meer.” Zijn salaris lijkt wel flink te zijn verhoogd toen hij in juli 2020 een nieuw contract tekende bij Feyenoord.

Voetballende broer

Orkun Kökcü deelde een groot deel van zijn reis als jeugdvoetballer met zijn broer Ozan. Ook die speelde in Haarlem en IJmuiden voor verschillende clubs om vervolgens naar FC Groningen over te stappen. Daarna ging Ozan zijn eigen weg. Via Bursaspor, RKC Waalwijk, Giresunspor en Sabah FC speelt hij inmiddels voor Telstar in IJmuiden in de Keuken Kampioen Divisie. Opvallend is dat de broer van Orkun Kökcü niet voor Turkije, maar voor Azerbeidzjan interlands speelt.