Spelersvrouw.nl

Heitinga praat over onrustige periode bij Ajax

Vrijdagavond werden aanvoerder Dusan Tadic en hoofdtrainer John Heitinga geïnterviewd met betrekking tot de bekerfinale van komende zondag. Dan staat zijn ploeg Ajax tegenover de grote concurrent Psv. Vorige week ging Ajax nog kansloos onderuit tegen de Eindhovenaren met 3-0. Heitinga vertelt wat hij zondag van zijn ploeg verwacht!

Inhoudsopgave

Heitinga over periode Ajax

Tijdens de persconferentie vrijdag laten Tadic en Heitinga weten hoe ze denken over de periode bij Ajax. En in wat voor vorm het team presteert “Wat trainers in 10 jaar meemaken maak ik nu mee binnen een paar maanden”.

Het seizoen onder Heitinga

Afgelopen januari werd Alfred Schreuder ontslagen na maandenlang slecht voetbal en maar liefst 7 wedstrijden oprij niet winnen. Een aantal dagen later werd jong-Ajax trainer Heitinga doorgeschoven naar het eerste elftal van de Amsterdammers. Hij leek de ploeg op de rit te krijgen door weer duels te winnen, en meer passie te zien in het team. Toch sloeg het niet helemaal aan en verloor Ajax onder andere de belangrijke klassieker tegen Feyenoord.

Dit vergrootte de voorsprong van de Rotterdammers en momenteel lijkt de titel verder weg dan ooit. Meer dan 11 punten staan de Amsterdammers achter en de schade is amper meer in te halen. Ook werd Ajax uit de Europa League geknikkerd en dit zorgt voor nodige onrust.