Spelersvrouw.nl

171 Juventus-fans krijgen stadionverbod!

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 26 april 2023

Laatst Ge├╝pdatet: 25 april 2023

Op 4 april werd de eerste halve finale wedstrijd gespeeld tussen Juventus en Internationale. Tijdens de wedstrijd die in het Allianz stadion werd gespeeld, heeft een groep Juventus-fans zich racistisch getoond.

Internationale-spits Romelu Lukaku werd tijdens de wedstrijd racistisch beledigd door de Juventus aanhang. Mede hierdoor heeft Lukaku zelf een rode kaart ontvangen tijdens de wedstrijd. Door alle frustraties zou de Belgische aanvaller provocerend gedrag vertonen naar de fans. Lukaku benutte in de 90+5e minuut een penalty. Om het te vieren deed hij z’n vinger in zijn mond richting de Juventus supporters. De scheidsrechter zag dit als vorm van provoceren, en Lukaku kreeg een gele kaart. Dit was zijn 2e gele kaart en dus mocht Lukaku alsnog het veld verlaten.

Wedstrijd kreeg staartje

Na de wedstrijd werd er onderzoek gedaan vanuit het bestuur van Juventus. En gister werd bekend dat maar liefst 171 “fans” tegelijkertijd een stadionverbod krijgen! De duur van het verbod wordt later nog bekend gemaakt. Juventus werd zelf ook bestraft door de Italiaanse voetbalbond. Tijdens de competitiewedstrijd tegen Napoli moest de zogenoemde Curva Sud leeg blijven. Maar Juventus ging in beroep en kwam hier met succes uit!

Ook werd de rode kaart waardoor Lukaku een schorsing zou oplopen, geseponeerd. Dit nadat een beroep vanuit Inter werd afgewezen, en de Italiaanse voetbalbond later alsnog in greep. Lukaku’s schorsing is ingetrokken en hij kan morgen om 21:00 alsnog te return spelen.