Spelersvrouw.nl

Gertrude Kuyt, de vrouw van Dirk Kuyt

Gertrude Kuyt vrouw van Dirk Kuyt

Ze behoort niet tot de meest flamboyante spelersvrouwen van het Nederlands Elftal, maar is inmiddels wel een vertrouwd gezicht: Gertrude Kuyt, de vrouw van Dirk. De jeugdliefde van de voormalig speler van Quick Boys, FC Utrecht, Feyenoord en Liverpool komt net als haar blonde echtgenoot uit Katwijk. En net als Dirk doet ze er alles aan om vooral als degelijk over te komen in de publiciteit. Wist u dat als Gertrude niet kon teren op de miljoenen van haar noeste voetballer, ze nu waarschijnlijk zou werken als ‘bejaardenwasser’?

Gertrude is niet van de showbizz of de spotlights. Wel duikt ze geregeld op op de tribune en geeft ze af en toe interviews. Sterker nog, we krijgen daarbij de indruk dat het duidelijk de vrouw is die de broek aan heeft in huize Kuyt. Al twijfelen we of dat wel mag in de Christelijke cultuur daar, aangezien Kuyt door Johan Derksen geregeld ‘de dorpspastoor’ wordt genoemd. Vol trots twitterde Gertrude in 2012 nog dat ze zo blij was met de doop van haar vierde kind. Het stel heeft inmiddels Noelle (2005), Roan Dirk (2007), Jordan Giovanni en Aidan Benyamin (2011) op de wereld gezet.

Gertrude Kuyt, de vrouw van Dirk

Het is duidelijk dat Gertrude een stevige vinger in de pap heeft bij de sportieve carrière van haar echtgenoot. Over een mogelijke terugkeer naar Feyenoord was ze in Helden Magazine heel uitgesproken: ,,Het is jammer dat naar buiten kwam dat wij met Feyenoord spraken. Alles lekte uit. Dat zette een hoop druk op de ketel. Er werden dingen verzonnen die totaal niet waar waren. Feyenoord was voor ons altijd een brok positiviteit. Daar is wel iets vanaf gebrokkeld.”

Er is echter ook een pikante andere kant aan Dirk en Gertrude. Over beiden doen nogal wat geruchten de ronde. Wij doelen bijvoorbeeld op de plaatjes die werden geschoten in een Braziliaanse discotheek. Dirk en Gertrude hebben nog altijd een tweede woning in Katwijk en zouden daar naar verluidt tevens een kinderkledingzaak hebben. U zult vermoedelijk nieuwsgieriger zijn naar plaatjes van Gertrude. Nou, hieronder zijn ze te vinden!

Een bericht gedeeld door Dirk Kuyt (@kuyt) op