Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van.. Brian Brobbey?

Wie is de vriendin van Brian Brobbey

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 23 juni 2022

Laatst Geüpdatet: 6 september 2023

Brian Brobbey, ofwel Brian Ebenezer Adjei Brobbey, is spits van beroep en werd bekend als aanvaller bij Ajax.

Brobbey is geboren op 1 februari 2002 in Amsterdam. Brobbey is onder andere de broer van de twee Ghanees-Nederlandse voetbalspelers Kevin Luckassen en Derrick Luckassen. Brian Brobbey heeft gevoetbald en voetbalt bij Ajax en RB Leipzig. Benieuwd naar al zijn avonturen bij deze voetbalclubs en zijn loopbaan als profvoetballer? Lees dan alles over de spits in dit artikel.

Inhoudsopgave

De carrière van Brian Brobbey bij AFC Ajax en RB Leipzig

Brobbey’s loopbaan bij AFC Ajax

Brian Brobbey is op jonge leeftijd bij de jeugdopleiding van AFC Ajax gekomen in het jaar 2010. In het voetbalseizoen van 2018 en 2019 kwam Brian uit voor Ajax onder 19. In dit seizoen mocht hij ook tweemaal meedoen met Jong Ajax. Hij debuteerde op 15 oktober 2018 in het betaald voetbal tijdens de uitwedstrijd in de eerste divisie tegen Jong PSV. Deze wedstrijd werd helaas verloren met 2-1. Toen Brian in het seizoen 2019 en 2020 uitkwam voor Jong Ajax werd hij geteisterd door een aantal blessures waardoor hij niet optimaal ingezet kon worden.

In het recente seizoen van 2020 en 2021 kwam Brian Brobbey opnieuw uit voor Jong Ajax. Dit seizoen was meer voor hem weggelegd en telde meerdere hoogtepunten. Hij maakte op 31 oktober 2020 zijn competitiedebuut voor de hoofdmacht van Ajax in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Deze wedstrijd werd gewonnen met 5-2. Op 9 december 2020 maakte hij zijn eerste verschijning als basisspeler en debuteerde hij in de UEFA Champions League. Hij maakte op 18 februari 2021 het winnende doelpunt tegen de toenmalige koploper, Lille OSC, in de UEFA Europe League. Hij besloot echter na dit seizoen zijn contract niet te verlengen wat het gelijk zijn laatste seizoen bij AFC Ajax maakte.

RB Leipzig

Op 12 maart 2021 tekende Brian Brobbey een vierjarig contract bij de Duitse voetbalclub RB Leipzig. Deze ging in op 1 juli 2021 waarnaar hij op 24 november 2021 zijn debuut maakte als basisspeler bij de voetbalclub. Hij speelt hier onder andere met Christopher Nkunku. Het was tijdens uitwedstrijd van de UEFA Champions League-groepsfase tijdens Club Brugge welke RB Leipzig met 5-0 won. Er wordt verwacht dat hij na de verhuurperiode aan AFC Ajax weer terugkeert bij RB Leipzig vanaf juli. De Duitse voetbalclub is erg tevreden over Brain Brobbey.

Verhuur aan AFC Ajax

Sinds het eerste seizoen dat Brian bij RB Leipzig onder contract zat, werd Brian verhuurd aan AFC Ajax. Hier stond hij 2 wedstrijden in de basiself en was hij trefzeker. Echter was hij in 2022 een blessure vastgesteld waardoor hij er zeker 5 weken uit zou liggen. Deze blessure had hij opgelopen tijdens de wedstrijd tegen PSV waar hij al in de eerste helft uitviel. Gelukkig is hij nu weer goed ter been.

Brain Brobbey terug naar Ajax

Op 22 juli 2022 tekende Brain Brobbey een contract bij Ajax voor 4 jaar. Ajax betaalde voor hem 16,35 miljoen. Door bonussen kan dit oplopen tot 19,35 miljoen. Iets meer dan één jaar eerder verkocht de Amsterdamse club Brobbey aan Leipzig voor enkele miljoenen.

Het privéleven van Brian Brobbey

Voor zover het duidelijk is, heeft de 20-jarige profvoetballer geen vriendin. Hij woonde samen met zijn broer in Leipzig. Zoals gezegd in het begin heeft hij twee Ghanees-Nederlandse broers welke ook voetballers zijn. Brobbey is goed bevriend met Noa Lang.