Spelersvrouw.nl

Alles over het privéleven van Ajax-manager Gerry Hamstra

Alles over het privéleven van Ajax-manager Gerry Hamstra

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 22 juni 2022

Laatst Geüpdatet: 2 januari 2023

Gerry Hamstra is de technisch manager van de bekende Nederlandse voetbalclub AFC Ajax. Hij vervult die functie samen met Klaas Jan Huntelaar. Ze worden wel H2 genoemd. Gerry Hamstra is getrouwd en heeft kinderen.

Op 19 juni 1970 werd hij geboren in Groningen. Hij is zoon van een binnenvaartschipper. ,,Het schippersinternaat heeft mij veel gebracht”, vervolgt Hamstra. ,,Verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid, natuurlijk. Discipline en structuur, want in zo’n grote groep waren er wel regels nodig. Zo stonden de bedtijden en eettijden vast en hadden we corveedienst. Wat ik ook leerde: hoe ga je om met teleurstellingen en tegenslagen? Die moest ik voornamelijk zelf verwerken. Toen was dat niet leuk. Nu haal ik daar juist kracht uit”, vertelde hij in het Dagblad van het Noorden.

Voordat hij technisch manager werd van Ajax, speelde hij zelf bij Groningse clubs als Oranje Nassau, FC Lewenborg, Hellas VC en GRC Groningen. Ook speelde hij als betaald voetballer bij FC Emmen, maar na een tegenvallend resultaat werd hij in 2008 ontslagen. Lees in dit artikel bij welke clubs Gerry Hamstra trainer was en wat zijn carrière als technisch manager bij AFC Ajax nou eigenlijk inhoudt.

Inhoudsopgave

De trainerscarrière van Gerry Hamstra

Vanaf de zomer 2009 is Gerry Hamstra het hoofd van jeugd Vitesse voetbal Academie. In het eerste seizoen dat hij hier het hoofd was, combineerde hij deze baan met het trainerschap van de A1, waar hij kampioen mee werd. Wanneer hij stopte als voetbalspeler, werd Gerry eerst 5 jaar de hoofdtrainer van Drachtster Boys. Daarna was hij in de seizoenen 2001/2002 en 2002/2003 hoofdtrainer van een voetbalclub uit Assen: Achilles 1984. Daarna was hij nog trainer bij SC Genemuiden, FC Emmen en van Jong Vitesse. In 2016 tot en met 2021 was Gerry Hamstra technisch manager bij sc Heerenveen en vanaf 2021 bij AFC Ajax.

Gerry’s carrière als technisch manager van AFC Ajax

Gerry tekende in 2021 tot en met 30 juni 2024 het contract voor technisch manager bij AFC Ajax. Een grote stap in zijn carrière, omdat hij hiermee een stuk bekender werd in de Nederlandse voetbalwereld. Vanuit deze rol gaat hij de directeur voetbalzaken, Marc Overmars ondersteunen met het contracteren van nieuwe spelers voor de Amsterdamse voetbalclub en de contractverlengingen van spelers van Jong Ajax.

Directeur Marc Overmars vertelde dat ze behoefte hadden aan iemand die het belang het voor de jeugdspelers en de talenten van Jong Ajax. Denk hierbij aan het maken van de individuele plannen van de jonge voetballers en de bijhorende contracten. Daarnaast gaat Gerry ook helpen bij het scouten van nieuw talent. Door de vele technische ervaring van Gerry, die hij onder meer heeft gekregen bij FC Emmen, Vitesse en sc Heerenveen, wordt hij als de ideale man voor deze baan gezien.

Gerry zelf beaamd dat dit een geweldige kans voor hem is nadat hij bij Heerenveen is vertrokken. Hij heeft er zin in om mee te helpen met de toekomstige plannen van alle spelers en om samen te werken met Overmars. Aangezien de club groot en internationaal gefocust is, heeft hij er erg veel zin in om een bijdrage te leveren aan de organisatie die van talenten topspelers maakt. Gerry ziet echt het verschil tussen een topclub en de subtop, het is toch echt een ander level. Hij benoemt dat de club AFC Ajax zowel binnen als buiten het veld van Champions League-niveau wil zijn. Dit vindt hij het mooiste aan het werken bij deze club. “Hier hebben wij geen werk, wij hebben een gigantische passie.” – Gerry Hamstra. Hij denkt in oplossingen en is daarom perfect als technisch manager van de club.

Het privéleven van Gerry Hamstra

Gerry Hamstra is getrouwd en heeft met zijn vrouw kinderen. Zijn gezin weet inmiddels dat voetbal hoofdzaak is voor de technisch manager: ,,Mijn vrouw en kinderen gaan naar Bali, voor mij zit er geen vliegticket bij”, vertelde Hamstra eens in gesprek met Voetbal International. Het is niet bekend hoe lang Hamstra al een relatie heeft met zijn vriendin.