Spelersvrouw.nl

Deze bekende schaatsster is de vriendin van PSV-manager John de Jong

John de Jong, ofwel Johannes Jacobus de Jong, is een Nederlandse oud-profvoetballer. Hij is geboren op 8 maart 1977 in Den Haag. Hij speelde vroeger voornamelijk als middenvelder bij bekende Nederlandse clubs als FC Den Haag, FC Utrecht, PSV en sc Heerenveen.

Naast dat hij vroeger zelf voetbalde, werd John de Jong in 2013 het hoofd van scouting bij PSV en in 2018 groeide hij door tot technisch manager van dezelfde club. John de Jong heeft een vriendin met een topsportverleden, namelijk schaatsster Annamarie Thomas. Benieuwd hoe zijn loopbaan als speler er uit zag en hoe hij verder de voetbalwereld in is gegaan toen hij zijn profvoetbalcarrière stopzette? Lees er dan alles over in dit artikel.

Inhoudsopgave

De voetbalcarrière van John de Jong

Als jong ventje begon John bij VV Wilhelmus, een amateurvoetbalvereniging in het Zuid-Hollandse Voorburg. Hierna stapte hij in het seizoen van 1995/1996 over naar FC Den Haag waar hij uitgroeide tot basisspeler voor 2,5 seizoen.

Hij speelde bij deze clubs in 69 competitieduels waarin hij in 19 van deze trefzeker was. In 1998 ging John de Jong naar de club FC Utrecht waar hij ook werd aangesteld tot basisspeler. Hij speelde hier bijna hetzelfde aantal duels (dit keer 71) als bij zijn vorige club. Tijdens de Eredivisiewedstrijden scoorde hij 16 keer bij FC Utrecht.

In maart 2000 werd er bekend dat PSV interesse had voor John de Jong. FC Utrecht stelde zich open voor een transfer van de profvoetballer wat hem uiteindelijk 10 miljoen gulden opleverde. Dat is omgerekend nu zo’n 4,5 miljoen euro.

Op 1 juli tekende hij het contract dat voor 5 jaar gelde. In de eerste 2 jaar bij PSV zat De Jong meer op de bank dan dat hij op het veld stond. Hij werd voor een tijdje verhuurd aan Sc Heerenveen waar hij nog meer opbloeide. Dit bracht hem bij PSV uiteindelijk een plek in de basiselftal.

In februari 2001 werd De Jong gevraagd om bij het Nederlands elftal te spelen tijdens een oefeninterland tegen Turkije. Hij bleef tijdens deze wedstrijd echter de hele tijd op de bank zitten. Dit was dan ook zijn eerste en laatste invitatie voor het Nederlands elftal.

Na het vele spelen van De Jong bij PSV in het seizoen 2003/2004 ging het mis en verdraaide hij zijn enkel. Meerdere blessures stapelden zich op waardoor hij na 3 jaar geen wedstrijden te hebben gespeeld, John het definitief opgaf als profvoetballer op zijn 30-jarige leeftijd. Dit was eind februari 2008. Zijn laatste officiële wedstrijd vond plaats op 20 mei 2005. Hier had PSV een grote overwinning van 4-0 tegen Ajax in de, toen nog, Amsterdam ArenA.

John de Jong’s carrière PSV

Toen John de Jong in 2008 definitief stopte als profvoetballer, stopte hij nog niet bij PSV. Hij ging hier als eerste aan de slag als hoofd scouting. Hij tekende een contract dat hem tot en met 2017 aan PSV zou verbinden in deze functie. Hij is na, onder andere, Marcel Brands en Art Langeler de derde persoon die op zo’n manier langdurig als technisch bepaler aan PSV is verbonden. Hij werd officieel technisch directeur op 1 juni 2018 toen Marcel Brands bij PSV vertrok.

https://twitter.com/schaatsennl/status/1149584027256385536

Annamarie Thomas is de vriendin van John de Jong

John de Jong heeft al lange tijd een relatie met vriendin Annamarie Thomas. Hun liefde gaat al lange tijd terug. Het is niet duidelijk of ze inmiddels getrouwd zijn, maar in een interview gaf zijn vrouw wel aan dat het stel geen kinderen heeft samen.

Over hun relatie schreef AD Sportwereld: ,,Toen de verkering tussen Annamarie Thomas en Bart Veldkamp na zeven jaar uitging, was Thomas zichtbaar van slag. Ze schaatste onder haar niveau en viel van de stress vier kilo af. Na affaires met sprinter Joey Cheek en Big Brother-winnaar Bart Spring in ’t Veld, vond Thomas (37) uiteindelijk haar geluk op de reservebank van het PSV-stadion in de persoon van John de Jong (31).

De twee hebben een huis gekocht in Eindhoven.” In een interview uit 2021 gaf Annemarie Thomas aan nog steeds samen te wonen met haar vriend in Eindhoven. Thomas is nog steeds actief in de schaatswereld.