Spelersvrouw.nl

Nikki van Esch, vriendin van Wout Weghorst

Nikki van Esch vriendin Wout Weghorst

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 8 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 22 augustus 2022

AZ-spits Wout Weghorst ontmoette zijn vriendin Nikki van Esch op de middelbare school, maar het duurde even voor ze een relatie kregen.

“Ik dacht helemaal niet dat ik haar leuk vond”, vertelt Weghorst in een interview met Helden. ,,We gingen op een geven moment steeds vaker met elkaar om, fietsten samen vanuit Borne naar school. Ze dacht altijd dat ik een beetje de stoere jongen was. Door die fietstochten leerde ze me beter kennen. In het laatste jaar van de HAVO zoenden we voor het eerst.”

Toch duurde het even voor Nikki toegaf aan de gevoelens van de lange aanvaller: ,,De eerste twee maanden heeft ze me volledig genegeerd. Ik baalde, want ik was gek op haar. Zij had dat niet direct of ze wilde niet aan dat gevoel toegeven. Maar daarna kwam het er toch van. We hebben een jaartje verkering gehad, daarna ging het even uit. Toen ik naar Willem II ging kwam het weer goed en sindsdien zijn we samen.”

Wout Weghorst vriendin: Nikki van Esch

Weghorst is getekend geraakt door de scheiding van zijn ouders. Dat heeft ook zijn invloed op zijn relatie met Nikki van Esch: ,,Ik wil gelukkig worden met Nikki. Ik ben haar heel dankbaar. Ze staat altijd voor me klaar, kent me als de beste. Ik hoef haar maar aan te kijken en ze weet hoe ik mij voel. Ik wil een gezin stichten met haar en het klinkt misschien cliché, maar ik wil met z’n allen samenblijven. Zo gewoon is dat niet als je weet wat ik heb meegemaakt met de scheiding van mijn ouders.”

De aanvaller is een laatbloeier: ,,Op mijn zeventiende dacht ik ook niet dat ik ooit nog in de Eredivise zou spelen.” Inmiddels wist hij via Heracles Almelo een transfer naar AZ af te dwingen. ,,Ik ben niet de makkelijkste, dat geef ik gelijk toe. Mensen hebben een bepaald beeld van mij. Ik ben een beetje raar, misschien arrogant. Dat hoor ik vaker. In het veld een irritant mannetje. Maar als je me echt leert kennen… Dat is misschien wel het probleem: ik laat niet veel mensen toe om me echt te leren kennen.”

Nikki van Esch werkt of werkte zelf als productspecialist kleding bij Dirksen BV, een baan die past bij haar vooropleiding aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Daar studeerde ze textiel productie. De brunette uit Borne specialiseerde zich daarna middels een minor opleiding. Ze werkte ook als stylist voor een webshop.

Vriendin Wout Weghorst

1 comment