Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Christopher Nkunku?

Voor zover je Nkunku kunnen volgen, heeft hij nu geen relatie. Uiteraard is dit gezien zijn leeftijd en focus op voetbal nu ook nog niet zo heel gek

Christopher Nkunku, zoals Nkunku voluit heet, is een Franse voetballer met Congolese afkomst die is geboren in Lagny-sur-Marne op 14 november 1997. Hij speelt als middenvelder en is zijn jeugd begonnen bij AS Marolles, RCP Fontainebleau en vervolgens Paris Saint-Germain. Bij deze laatste club maakte Christopher Nkunku overigens ook zijn debuut in het eerste elftal en dus het profvoetbal. Met vaste waarden zoals Verrati en Draxler was er veel concurrentie. Een onuitwisbare indruk wist Nkunku hier helaas dus niet te maken in de 4 seizoenen dat hij in Parijs speelde.

Inhoudsopgave

Het begin van de carrière van Nkunku

Christopher Nkunku begon zijn carrière bij het Franse PSG. Voor deze club speelde uiteindelijk 55 wedstrijden, waarin Christopher Nkunku 8 keer scoorde. Zijn debuut maakte hij op 8 december 2015 in de met 2-0 gewonnen wedstrijd in de Champions league tegen Sjachtar Donetsk. Veel minuten maakte hij overigens niet, hij mocht vlak voor tijd invallen voor Lucas Moura. Zijn eerste basisplaats liet vervolgens nog wel even op zich wachten. Op 5 maart 2016 was het dan eindelijk zover. Hij speelde tegen Montpellier HSC de hele wedstrijd. Zijn eerste doelpunt maakte hij bijna een jaar later, in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen SC Bastia, in de Coupe de France, het Franse bekertoernooi.

Het vertrek naar RB Leipzig

Hoewel Nkunku in de jaren dat hij bij Paris speelde het naar behoren deed, mocht hij in 2019 toch vertrekken. Hij tekende een contract voor 5 jaar bij RB Leipzig dat 13.000.000 euro aan Paris Saint-Germain betaalde. Op 11 augustus 2019 maakte hij zijn officiële debuut voor zijn nieuwe club in de met 3-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen VfL Osnabrück. Het eerste doelpunt maakte hij een week later in de competitiewedstrijd tegen Union Berlin. In de seizoenen die hij tot nu toe voor Leipzig speelde (2019 – 2022) wist hij in 90 wedstrijden maar liefst 28 keer het net te vinden. Niet slecht voor een middenvelder.

De interlandcarrière van Christopher Nkunku

Over de interlandcarrière van Christopher Nkunku is nog vrij weinig tot zeggen. Wel maakte hij op 25 maart 2022 zijn officiële debuut voor de nationale ploeg van Frankrijk. Uiteraard zullen er ongetwijfeld nog vele wedstrijden volgen. Al is de concurrentie met spelers als Pogba en Kante op het middenveld ook aanwezig. De kans dat Christopher Nkunku als hij zo doorgaat te zien is op de verschillende eindtoernooien de komende jaren, is natuurlijk vrij groot. Tot nu toe staat de teller op twee interlands, waarin hij nog niet tot scoren wist te komen. Dit zal overigens een kwestie van tijd zijn voordat hier verandering in komt.

Wie is de vriendin van Christopher Nkunku?

Voor zover je Nkunku kunnen volgen, heeft hij nu geen relatie. Uiteraard is dit gezien zijn leeftijd en focus op voetbal nu ook nog niet zo heel gek. De kans dat hij over enkele jaren met een partner te zien is, is natuurlijk vrij groot. Mocht het eindelijk zover zijn, dan houden we jullie hiervan uiteraard op de hoogte!