Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van N’Golo Kante?

De vrienden van N’Golo Kanté is Jude Litter. Jude Litter is voor de meesten geen onbekende. Ze heeft namelijk eerdere een relatie gehad met de ex-speler van Liverpool Cissé

N’Golo Kante is een Franse voetballer die is geboren op 29 maart 1991. Hij speelt als Middenvelder en vind zijn afkomst in Mali. N’Golo Kante is met zijn 1.68 m nu niet één van de grootste middenvelders van Frankrijk. Toch neemt dat niet weg dat Kanté al meerdere jaren op rij van vaste waarde is voor zowel zijn club, als ook voor een deel voor de nationale ploeg van Frankrijk. De carrière van N’Golo Kante begon in de jeugd van JS Suresnes en US Boulogne. Bij deze laatste club maakte Kanté uiteindelijk ook zijn debuut in het profvoetbal.

Inhoudsopgave

Het begin van de carrière van N’Golo Kante

De carrière van N’Golo Kanté als profvoetballer begon in de Ligue 2 tegen AS Monaco. Hier speelde hij in het eerste elftal van US Boulogne en kwam hier in de twee seizoenen die hij hier speelde tot 38 officiële duels, waarin Kanté 3 keer wist te scoren. Nadat hij tijdens zijn laatste seizoen flink indruk wist te maken bij verschillende grote clubs, koos Kanté ervoor om naar het Franse SM Caen te gaan eveneens in Ligue 2. Voor deze club speelde hij maar liefst 75 wedstrijden. Waarin hij in zijn laatste seizoen in de hoogste divisie speelde, nadat ze het jaar ervoor waren gepromoveerd.

Het vertrek naar Leicester City

Na 3 succesvolle seizoenen bij Caen, vertrok N’golo Kante in 2015 voor 9.000.000 naar het engelse Leicester City. Hier groeide hij uit tot een vaste waarde en dat bleef ook de rest van Engeland niet onopgemerkt. Nadat hij in het seizoen 2015 – 2016 furore maakte bij Leicester vertrekt N’Golo Kanté naar Londen naar Chelsea FC. Deze club betaalde maar liefst 36.000.000 euro voor hem. Zijn debuut maakte hij op 15 augustus 2016, waar hij in de wedstrijd tegen West Ham United in de basis mocht starten. 

De interlandcarrière van Kanté

Niet alleen is Kanté als clubspeler van absolute vaste waarde. Ook voor de nationale ploeg van Frankrijk is N’Golo Kante een vaste waarde gebleken. Zijn debuut maakte hij op 25 maart 2016 in de met 3-2 gewonnen oefeninterland tegen Nederland. In 2018 wist hij met Frankrijk wereldkampioen te worden met teamgenoten als Mbappe en Pogba. Zijn eerste doelpunt liet ook niet lang op zich wachten. Kanté wist namelijk al 4 dagen na zijn debuut het net te vinden in de wedstrijd tegen Rusland. In de periode vanaf 2016 tot 2022 speelde Kanté tot nu toe 52 interlands voor de Franse ploeg, waarin hij 2 keer scoorde. Met nog een hele carrière voor zich, is de kans vrij groot dat dit aantal de komende jaren nog verder zal oplopen.

Wie is de vriendin van N’Golo Kanté?

De vrienden van N’Golo Kanté is Jude Litter. Jude Litter is voor de meesten geen onbekende. Ze heeft namelijk eerdere een relatie gehad met de ex-speler van Liverpool Cissé, waarmee ze ook 3 kinderen heeft. Jude Litter is een stuk ouder dan Kanté en is geboren op 30 november 1975. Even snel gerekend is dit 16(!) jaar ouder dan Kanté. Zo gek

is het dus ook niet dat ze uit een eerder huwelijk kinderen heeft. Jude Litter en Kanté hebben (nog) geen kinderen. Of dit er ooit van komt, zal de tijd moeten uitwijzen. Mocht dit wel het geval zijn, dan houden we jullie uiteraard op de hoogte! Wel is het goed te weten dat we dit op de socialmediakanalen van Kanté moeten volgen, omdat Jude Litter verder niet op social media te vinden is.