Spelersvrouw.nl

Alles over Lutsharel Geertruida: zijn privéleven, salaris en vermogen

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 6 augustus 2021

Laatst Geüpdatet: 21 december 2022

Lutsharel Geertruida is een verdediger die uitkomt voor Feyenoord Rotterdam. Hij is geboren op 18 juli 2000. Hij is opgeleid door de club als centrumverdediger maar speelde in zijn eerste jaren bij de profs in het eerste elftal vooral vaak als rechtervleugelverdediger. Hij staat bij Feyenoord nog onder contract tot 30 juni 2022. Naast wedstrijden voor Feyenoord speelt Geertruida ook in de verschillende vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Hij werd ook al opgeroepen voor Jong Oranje, maar tot een debuut is het nog niet gekomen.

Inhoudsopgave

Verschillende clubs in Rotterdam

Lutsharel Geertruida is een geboren Rotterdammer. Hij werd niet ver van het Feyenoord-stadion geboren. Toch begon zijn loopbaan niet bij de club waar hij nu al jaren onder contract staat. Na een beginperiode bij de amateurclubs Overmaas en Spartaan ’20 kwam hij in de jeugdopleiding van een andere profclub terecht, namelijk die van Sparta Rotterdam. Daar speelde hij van zijn negende tot zijn twaalfde. Daarna maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Daarin speelde hij tot en met 2020, al tekende hij in 2017 al zijn eerste profcontract bij Feyenoord en maakte hij in die periode ook zijn debuut.

Het eerste elftal van Feyenoord

Geertruida tekende zijn eerste profcontract bij Feyenoord in 2017. Sindsdien zat hij ook al regelmatig bij de eerste selectie. Zijn debuut maakte hij in 2017 in een wedstrijd om de KNVB-beker. Tegen de amateurs van AVV Swift mocht hij in minuut 77 invallen. Zijn debuut in de eredivisie kwam een seizoen later. Al speelde hij in 2018/19 maar tweemaal kort mee als invaller. Ook maakte hij in dat jaar zijn debuut in de Europa League, al werd wel direct verloren van AS Trencin in de voorronde. In 2019/20 kwam hij tot 26 wedstrijden voor de club en in 2020/21 zelfs tot 37, waarvan een groot deel als basisspeler. In dat seizoen scoorde hij ook maar liefst zeven keer.

Jeugdinternational voor Nederland

In zijn jaren in de jeugdopleiding bij Feyenoord werd Geertruida ook regelmatig opgeroepen voor de verschillende jeugdselecties van de KNVB. Hij speelde in Nederland-onder16, onder-17, onder-18 en onder-19. Vooral in onder-17 en onder-19 kwam hij vaak in het oranje-shirt uit. In 2017 was hij onderdeel van de selectie van Nederland-onder-17 die de kwartfinale op het EK haalde. Hij was ook opgeroepen voor het EK-onder-21 in 2021 maar kon niet deelnemen vanwege een blessure. Daardoor speelde hij nog nooit in Jong Oranje of het Nederlands elftal. Wel zat hij al in de voorselectie van Curacao.

Privéleven

Het heeft er alle schijn van dat Lutsharel Geertruida nog geen vriendin heeft. Hij heeft zich over een relatie nog niet uitgelaten in interviews en ook op zijn Instagram heeft hij geen vrouw of vriendin aan zijn zijde. We gaan er om die reden vanuit dat hij nog vrijgezel is.

Salaris en vermogen

Over het salaris van Lutsharel Geertruida was in 2021 veel te doen. De rechtsback vroeg tijdens contractonderhandelingen liefst 1,8 miljoen euro per jaar en zou daarmee een van de grootverdieners bij Feyenoord worden. De clubleiding bood hem ‘slechts 900 duizend’ per jaar, volgens Feyenoord Transfermarkt. Om die reden werden contractonderhandelingen gestaakt. Naar schatting verdient Geertruida nu enkele tonnen per jaar bij Feyenoord aan salaris, waardoor hij evengoed al een mooi vermogen heeft vergaard.