Spelersvrouw.nl

Alles over het (privé)leven van Simon Cziommer

Simon Cziommer is een Duitse ex-profvoetballer die vooral in Nederland bekendheid geniet. Cziommer werd in 1980 in Nordhorn geboren, maar brak als voetballer door bij FC Twente uit Enschede. Hij speelde in zijn loopbaan vooral als middenvelder. Dat deed hij bij verschillende clubs in Nederland, maar ook in Duitsland en Oostenrijk is hij actief geweest. Na zijn loopbaan als voetballer is hij zich ook met verschillende andere zaken rondom de voetbalsport gaan bezighouden. Zo verzorgt hij analyses op televisie, maar is hij ook actief als spelersbegeleider. Cziommer heeft een Nederlandse vriendin.

Inhoudsopgave

Beginjaren als voetballer

Omdat Simon Cziommer op de grens van Duitsland en Nederland opgroeide, viel hij door zijn talent als jeugdspeler in beide landen op. Op die manier kwam hij dus ook in de jeugdopleiding van FC Twente terecht op zijn veertiende. In 2000 debuteerde hij in de eredivisie voor die club. In 2003maakte hij de overstap naar de Duitse competitie, waar hij voor FC Schalke 04 ging spelen. Al snel vertrok hij daar alweer, om terug te keren naar FC Twente. Om uiteindelijk toch nog een keer terug te keren naar Schalke 04. Dit werd echter opnieuw geen succes.

Clubs in Nederland

Na zijn tweede korte periode bij FC Schalke 04 had Cziommer verschillende clubs in Nederland. Zo ging hij eerst voor Roda JC spelen. Na een half jaar was hij transfervrij en stapte hij over naar AZ Alkmaar. Daar zou hij twee jaar blijven spelen, al was dat in zijn tweede seizoen soms ook in Jong AZ. Om die reden besloot hij op huurbasis over te stappen naar FC Utrecht. Na een seizoen in Oostenrijk bij Red Bull Salzburg keerde hij weer terug naar Nederland om eerst voor Vitesse en daarna voor Heracles Almelo te gaan spelen. In 2015 stopte hij bij die club met voetballen.

Loopbaan na het voetbal

Na zijn actieve carrière als speler is Cziommer verschillende dingen gaan doen. Zo was hij regelmatig te gast in podcasts en talkshows over de sport. Daarin geeft hij analyses over verschillende clubs en tijdens landentoernooien. Hij is daarnaast ook als spelersbegeleider actief. Hij woont wel nog altijd in Nederland en is dus vooral ook in de Nederlandse media te vinden. Ook is hij ambassadeur voor de liefdadigheidsorganisatie Right tot Play.

Privéleven

Cziommer vertelde aan de NOS: ,,Mijn vrouw is een Amsterdamse, mijn kinderen hebben een Nederlands paspoort en ik woon in Nederland. Als het aan mij ligt, ga ik niet weg uit Nederland. Dat ligt natuurlijk ook altijd aan de omstandigheden, met werk ook. Ik moet mijn familie onderhouden.” Hoe lang het koppel al een relatie heeft is niet bekend. Ook de naam van Cziommer’s vrouw / vriendin is niet bekend.