Spelersvrouw.nl

Alles over Tyrell Malacia: zijn privéleven, zijn relatiestatus en salaris

Alles over Tyrell Malacia: zijn privéleven, zijn relatiestatus en salaris

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 7 augustus 2021

Laatst Geüpdatet: 2 januari 2023

Tyrell Malacia is een verdediger die voornamelijk op de linkervleugel speelt. Hij is geboren op 17 augustus 1999 en maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord in 2017. Opvallend is dat hij eerder in de Champions League dan in de eredivisie speelde.

Voor Feyenoord speelt hij al sinds zijn negende, nadat hij eerst voor enkele amateurclubs in Rotterdam had gespeeld. Hij speelde ook voor verschillende jeugdselecties van het Nederlands Elftal. In Rotterdam staat hij nog tot 30 juni 2024 onder contract bij Feyenoord. Voor zover bekend heeft Tyrell Malacia nog geen vriendin.

Inhoudsopgave

Jeugd in Rotterdam

Tyrell Malacia is niet ver van het stadion en het jeugdcomplex van Feyenoord opgegroeid in Rotterdam. Als kind speelde hij dan ook voor Rotterdamse amateurclubs als RVV DHZ en Overmaas. Als kind van negen kwam hij daardoor in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht en doorliep er alle elftallen.

Tot hij negen jaar later als zeventienjarige voor het eerst in het eerste elftallen mocht spelen. In de eerste jaren verdeelde hij zijn tijd nog wel tussen Jong Feyenoord en de A-selectie van de club.

Manchester United

Malacia heeft op 22 augustus 2022 zijn debuut gemaakt voor Manchester toen de nieuwe Nederlandse trainer Erik ten Hag hem boven de ervaren Luke Shaw koos. Ook heeft ten Hag hem al op de rechtsback positie gezet. Hij geeft aan op trainingen gezien te hebben dat Tyrell even goed kan spelen als op de linkerflank.

Debuut in de Champions League

Een opvallend gegeven is dat Malacia zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van Feyenoord in de Champions League speelde. Hij werd op 6 december 2017 opgesteld in de laatste poulewedstrijd tegen SSC Napoli. Die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen.

Op 13 december 2017 speelde hij voor het eerst in de eredivisie. Uiteindelijk zou hij dat seizoen tot elf wedstrijden als invaller en basisspeler komen. Tegenwoordig speelt hij steeds vaker in het eerste elftal van Feyenoord. In het seizoen 2020/21 kwam hij zelfs tot 33 wedstrijden in alle competities. Malacia maakte als verdediger tot nu toe 3 doelpunten in zijn carrière. Zijn contract bij Feyenoord loopt na verlenging door tot 30 juni 2024.

Wedstrijden in Nederlandse jeugdelftallen

Tyrell Malacia is van jongs af aan beschouwd als één van de betere spelers van zijn generatie. Daarom heeft hij dan ook alle vertegenwoordigende elftallen van de KNVB doorlopen. Zo kwam hij uit voor Nederland-onder-16, onder-17, onder-18, onder-20 en Jong Oranje.

Hij haalde met deze teams tweemaal de halve finale van een Europees Kampioenschap. In 2015 deed hij dat met Nederland-onder-17 in Azerbeidzjan en in 2021 deed hij dat met Jong Oranje in Hongarije en Slovenië. Hij speelde nog niet voor het Nederlands elftal, maar werd wel al eens in de voorselectie van Curacao opgenomen.

Privéleven

Malacia is erg gesteld op zijn familie. Dat werd duidelijk in het interview dat hij gaf aan Feyenoord Magazine. Het overlijden van zijn opa greep hem erg aan net als de herseninfarct die zijn moeder trof: ,,Buiten het veld was ik niet zo vrolijk als normaal. Ik keerde meer in mezelf, kwam het huis bijna niet uit.

k sprak niemand aan, reageerde niet op appjes van vrienden en had geen zin om op te nemen als ze belden. Tot het moment dat mijn vrienden onaangekondigd bij me thuis langskwamen en tegen me zeiden: Je weet toch dat wij er altijd voor je zijn. Probeer je er overheen te zetten, wij helpen je. Dat vond ik een mooi gebaar.”

Tyrell Malacia heeft voor zover bekend nog geen vriendin. Althans, hij heeft nog niet over een relatie gesproken in interviews. Ook op zijn Instagram-pagina’s komen alleen voetbalfoto’s voorbij, maar blijft zijn privéleven, eventuele vriendin en familie afgeschermd van de buitenwereld.

Salaris en vermogen

Het exacte salaris van Malacia is niet bekend. Wat wel bekend is, is waar hij zijn eerste salaris bij Feyenoord aan besteedde. Die schonk hij namelijk aan zijn familie, vertelde hij aan VI: ,,Alsjeblieft, voor jullie”, zei hij over zijn gehele maandinkomen. ,,Ik zag dat mijn ouders er ongemakkelijk van werden, maar ik stond erop dat ze mijn salaris zouden krijgen.

Hoewel ik niet in armoede ben opgegroeid, hadden we het niet breed thuis, en toch hebben ze ervoor gezorgd dat ik elke dag mocht voetballen. Nu kon en wilde ik hen terugbetalen voor alle steun en liefde die ze mij hebben gegeven. Met mijn geld hebben ze de dingen kunnen betalen die nog openstonden. Dat geeft mij een heel fijn gevoel. Mijn familie kan altijd op me rekenen.” Inmiddels mogen we er vanuit gaan dat Malacia al een mooi vermogen bij elkaar heeft gevoetbald.