Spelersvrouw.nl

Genessee Daughetee vriendin van Anouk Dekker

Genessee Daughetee vriendin Anouk Dekker

Genessee Daughetee is de vriendin van Anouk Dekker, verdediger van het vrouwenelftal van Oranje. Zijn twee seizoenen lang ploeggenoten geweest bij HSC Montpellier, maar bovenal geliefden van elkaar.

Inhoudsopgave

Genessee Daughetee vriendin Anouk Dekker

Genessee Daughetee is geboren in Huntington Beach, in Amerika. Ze speelde daar als middenvelder voor de California Women. In 2014 schreef ze geschiedenis door als eerste Noord-Amerikaanse vrouw naar HSC Montpellier in Frankrijk te transfereren.

Een ruim jaar later, in 2015, mocht Daughetee de Nederlandse Anouk Dekker (overgekomen van de FC Twente Vrouwen) verwelkomen bij haar club. Uiteindelijk sloeg de vonk over, begonnen ze elkaar ook buiten de lijnen te zien en groeiden ze uit tot een hecht setje.

© Instagram

Genessee Daughetee en Anouk Dekker herenigd in Frankrijk

Toch vertrok Daughetee in 2017, na twee jaar samen te hebben gespeeld met Dekker, bij Montpellier. Ze tekende Vittsjo, dat uit komt in de Allevskan Women in Zweden. Bij Vittsjo groeide Daughetee echter niet uit tot een vaste waarde, en daarom heeft ze in 2018 besloten de club te verlaten. Nu woont ze weer in Frankrijk, waardoor ze vriendin Anouk Dekker vaker kan zien.

De dames plaatsen op de sociale media nu weer regelmatig een kiekje van hun samen, dus de liefde is nog altijd sterk aanwezig. Daar konden zelfs een kleine twee jaartjes van Daughetee in het verre Zweden gelukkig niets aan veranderen. Ze zijn inmiddels al bijna vier jaar samen, en dolgelukkig met elkaar.

Anouk Dekker stopte even met voetballen

Inmiddels is Anouk Dekker een belangrijke speelster van de Oranje Leeuwinnen, maar het liep lang niet altijd op rolletjes voor de fysiek ijzersterke mandekster. Het begon voor Dekker bij amateurclub SVZW, aan de zijde van tweelingbroer Xander. “We speelden tot in de A-jeugd voor hetzelfde elftal. Hij was linkshalf, ik rechtshalf, hij is linksbenig, ik rechtsbenig. Ach, ik was vijf en wilde op voetbal, hij deed dat al een tijdje. Maar nee hoor, ik mocht niet van mijn ouders. Toen ging ik maar korfballen, maar daar vond ik niets aan”, vertelde ze al eens aan Twente Insite.

“Tennis leek me wel wat, maar ik mocht geen competitiewedstrijden spelen dus viel dat ook snel af. Gelukkig mocht ik toen eindelijk op voetbal en kon ik wedstrijden gaan spelen.” Uiteindelijk kwam Dekker op de leeftijd dat ze in de Hoofdklasse moest gaan voetballen. “Dat vond ik geen goed idee, want vrouwenvoetbal leek me maar niets.”

Via FC Twente naar Montpellier en Genessee Daughetee

“Ik ben toen in Duitsland gaan kijken en kreeg daar een aanbod om voor FFC Heike Rheine te gaan spelen in de Duitse Bundesliga. Dat zag ik wel zitten, want de Bundesliga is een hele grote en wat mij betreft ook de mooiste competitie. Ik heb daar twee jaar met veel plezier gespeeld, maar ben ook blij dat ik daarna naar FC Twente ben gegaan. Ik ben natuurlijk wel een echte Tukker.”

Gelukkig maar, want bij Twente brak Dekker door. Het resulteerde dus in een transfer naar Montpellier, waar ze gelijk de liefde van haar leven aantrof in Genessee Daughetee. Ongetwijfeld zal de Amerikaanse straks op het WK 2019 ook stiekem een beetje voor de Oranje Leeuwinnen juichen!