Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Florian Wirtz?

Florian Wirtz heeft op het moment geen relatie. Althans, voor zover we weten niet. Mocht er in de toekomst toch iets spelen, dan zullen we jullie uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte brengen

Florian Wirtz is een Duitse voetballer die is geboren op 3 mei 2003. Hij speelt doorgaans als Middenvelder en heeft in zijn tot nu toe nog prille carrière al het nodige meegemaakt. Florian Wirtz begon in de jeugd van SV Grün-Weiss Brauweiler, waarna hij in 2010 vertrok naar 1. FC Köln. Hier speelde Wirtz vervolgens 11 seizoenen en doorliep hij alle jeugdelftallen op 2020 maakte hij de overstap naar Bayer Leverkusen, waar hij uiteindelijk ook zijn eerste profcontract zal tekenen en ook debuut maakte in het eerste elftal en in de Bundesliga. Waar hij onder andere met tegenstanders zoals Robert Lewandowski en Marco Reus te maken kreeg.

Inhoudsopgave

De carrière van Florian Wirtz

Nadat Florian Wirtz alle jeugdelftallen heeft doorlopen van 1. FC Köln, vertrok hij in 2020 naar Leverkusen. Voor deze club maakte Florian Wirtz zijn officiële debuut op 18 mei 2020 in de wedstrijd tegen Werder Bremen. Direct in zijn eerste wedstrijd kreeg hij van de Nederlandse trainer Peter Bosz een basisplaats, waarna hij na ongeveer een uur spelen het veld mocht ruimte voor Bellarabi. De toen pas 17 jaar en 15 dagen ‘oude’ Wirtz werd ineens de derde jongste debutant in de Bundesliga ooit. De twee spelers die Wirtz voor moest laten gaan waren Nuri Sahin en Yann Aurel Bissick met respectievelijk 16 jaar 11 maanden en 1 dag en 16 jaar 11 maanden 28 dagen. Niet om zich voor te schamen dus!

De interlandcarrière van Florian Wirtz

Ondanks zijn nog prille carrière heeft Wirtz zeker indruk weten te maken in het voetbal. Zo heeft hij in de 3 seizoenen 2019 – 2022 41 keer het shirt van Leverkusen gedragen, waarin de Duitser toch 10 keer het net wist te midden. Niet heel slecht voor een middenvelder toch? In 2018 speelde Wirtz voor het eerst in het Duitse shirt. Natuurlijk in de jeugd, maar niet lang daarna mocht hij ook zijn opwachting maken in het eerste elftal van zijn land. Op 2 september 2021 was het dan eindelijk zover. Wirtz mocht zijn opwachting maken in de nationale ploeg van Duitsland. Hij mocht in de met 0-2 gewoon kwalificatiewedstrijd tegen vlak voor tijd in de 82e minuut het veld in als vervanger voor Joshua Kimich.

Wie is de vriendin van Florian Wirtz?

Florian Wirtz heeft op het moment geen relatie. Althans, voor zover we weten niet. Mocht er in de toekomst toch iets spelen, dan zullen we jullie uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Dat het de Duitse voetballer aan aandacht niet ontbreekt dat moge duidelijk zijn. De kans dat hij op ten duur zijn levenspartner ergens zal vinden, is dus een kwestie van tijd. Nog even geduld dus!