Spelersvrouw.nl

Van de Beek moet ruimte maken bij Manchester United

De Nederlandse trainer Erik ten Hag staat sinds dit seizoen aan de zijlijn bij de grootste club ter wereld Manchester United. Na jarenlang slecht te hebben gedraaid in de Premier League en Europees verband, lijkt Ten Hag het weer op stoom te brengen. Maar voor zijn sleutel tot succes moest er al veel wijken. Onder andere Cristiano Ronaldo paste niet meer in het team van Ten Hag, en Van de Beek lijkt ook de uitgang te moeten nemen.

Om Manchester United weer draaiende te krijgen in de Europese top heeft Erik ten Hag een lijst gemaakt met 15 spelers. Deze spelers zouden moeten vertrekken, om zo ruimte te maken voor nieuwe aankopen. Onder meer staan sterspelers als Jadon Sancho, Anthony Martial en Harry Maguire. Ook Van de Beek staat op deze lijst en dat lijkt niks nieuws. Donny heeft nooit echt een vaste plaats gehad bij United de afgelopen seizoenen. Onder Ten Hag leek de oud-Ajacied weer eens kans te krijgen. Maar in januari raakte Van de Beek weer geblesseerd en dit leed tot het einde van zijn seizoen.

Mede door zijn blessuregevoeligheid en zijn wisselvallige spel zou Van de Beek ook moeten vertrekken. Er gaan alweer geruchten dat Donny in contact zou zijn met zijn oude club Ajax Amsterdam. Maar niks is nog zeker!