Spelersvrouw.nl

Davy Klaassen en Laura Benschop gaan trouwen!

Davy Klaassen en Laura Benschop gaan trouwen!.v1

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 1 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 10 juli 2023

Ajax-speler Davy Klaassen gaat met zijn geliefde Laura Benschop trouwen. Beide lieten via Instagram weten dat Davy haar ten huwelijk vroeg. Het power-koppel is inmiddels al een geruime tijd samen en dit hebben ze beloond met het huwelijk. Laura is niet alleen spelersvrouw, ook doet ze zelf aan modellenwerk en heeft ze criminoloog afgestudeerd.

Inhoudsopgave

Wie is Laura Benschop?

Laura Benschop is een Nederlands model en social media influencer. Ze is vooral bekend door haar relatie met profvoetballer Davy Klaassen, die uitkomt Ajax. In een interview onthulde het dertigjarige model dat zij en Klaassen kort iets hadden tijdens hun middelbare schooltijd. Ze hebben hun relatie echter jaren later nieuw leven ingeblazen. Benschop is niet alleen model en TikTokker maar heeft ook een diploma criminologie en een opleiding tot haarstylist.

Op haar social media platformen deelt Benschop regelmatig foto’s van zichzelf en Klaassen. Vorig jaar stond ze aan de zijde van de Ajax-middenvelder in Qatar tijdens het WK, waar hij vier wedstrijden speelde. Klaassen maakte in 2014 zijn debuut voor het Nederlands elftal.

Ze is goed bevriend met Mikky Kiemeney en met Roos Wijnands. De eerstgenoemde spelersvrouw gaat overigens ook trouwen met haar voetballer Frenkie de Jong.

Het zullen wel de juiste dagen zijn om je vriendin ten huwelijk te vragen. Ook Matthijs de Ligt vroeg zijn vriendin AnneKee Molenaar deze week ten huwelijk.

Voetbalcarrière van Davy Klaassen

Klaassen, geboren op 21 februari 1993 in Hilversum, Nederland, begon zijn voetbalcarrière op jonge leeftijd. Hij kwam terecht in de jeugdopleiding van Ajax Amsterdam en toonde al snel zijn potentie als heerser op het middenveld. Met zijn visie en technische vaardigheden waren veel ogen op hem gericht.

In 2011 maakte Davy Klaassen op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Ajax in een competitiewedstrijd tegen NEC Nijmegen. Het was een geweldig debuut, want de Amsterdammer scoorde na zo’n 42 seconden spelen zijn eerste doelpunt in de eredivisie. Na een tijd goed gespeeld te hebben bij de club, kwam er een overeenkomst en werd zijn contract verlengt.

Klaassen werd regelmatig opgesteld en maakte ook degelijk het verschil in wedstrijden. In het jaar dat Ajax de 4e landstitel op rij behaalde had Davy een belangrijke rol als mede topscorer van de club. Begin seizoen 15/16 werd zijn spel beloond, hij werd aanvoerder van de ploeg van Frank de Boer. Dit seizoen eindigde dramatisch voor de Amsterdammers, want op de slotdag grepen ze mis en werden ze 2e in de Eredivisie. Toch pakte hij dat seizoen de Gouden Schoen voor beste voetballer van het seizoen.

In 2017 vertrok Klaassen naar Everton maar dit was niet zo’n succes. Met Koeman als trainer kreeg hij speeltijd in 5 wedstrijden. Maar toen hij werd ontslagen, bleef er helemaal geen speeltijd meer over voor Klaassen. En daarom verkaste hij in 2018 naar Werder Bremen die 15 miljoen aftikte voor de Amsterdammer. Hij speelde 66 wedstrijden voor de Duitse ploeg waarin hij 11 scoorde.

In oktober 2020 keerde Klaassen opnieuw terug naar Ajax en speelt hij sindsdien aardig wat wedstrijden voor de club. In 78 wedstrijden wist Klaassen 27 keer het net te vinden.