Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Ansu Fati

Ansu Fati vriendin

Anssumane Fati Vieira, zoals Ansu Fati volledig heet. Hij is geboren op 31 oktober 2002 in de plaats Bissau in de officiële republiek Guinee-Bissau. Omdat hij ook de Spaanse nationaliteit bezit, is ook speelgerechtigd voor de Spaanse nationale ploeg, waar hij overigens in 2019 op toen 17-jarig leeftijd zijn debuut maakte. Zijn jeugd begon hij bij CFD Herra, waarna hij vertrok en uiteindelijk terechtkwam bij FC Barcelona.

Inhoudsopgave

De carrière van Ansu Fati

In de jeugdjaren van de voetbalcarrière van Ansu Fati speelde hij van 2009  –  2010 bij CDF Herrera, waarna hij na één seizoen vertrok naar Sevilla. Bij die club speelde Fati van 2010  –  2012, waarna hij de overstap maakte naar de jeugd van FC Barcelona. Na 7 seizoenen in de jeugd te hebben gespeeld, kreeg hij op 24 augustus 2019 een profcontract aangeboden bij deze club. 

Ansu Fati naar FC Barcelona

Nadat Fati in 2012 naar Barcelona vertrok en op 24 augustus 2019 zijn eerste profcontract tekende, maakte hij een dag later al zijn debuut in het eerste elftal. In deze wedstrijd tegen Real Betis mocht hij iets minder dan een kwartier voor tijd invallen.

Hoewel Ansu Fati ontzettend jong was, bleek hij met zijn 16 jaar en 298 dagen niet de allerjongste debutant ooit te zijn in het eerste elftal van de Catalanen. Deze titel moest hij laten aan Vicente Martinez Alma, die in 1941 met 16 jaar en 280 dagen zijn debuut maakte. Met zijn eerste doelpunt op 31 augustus was hij wel de jongste doelpuntenmaker ook eveneens als de jongste basisspeler ooit. Zijn eerste wedstrijd in de basis dateert van 14 september 2019. Bij FC Barcelona speelt hij samen met Frenkie de Jong, Gerad Pique en Sergio Busquets.

Ansu Fati in de nationale ploeg

Op 20 september 2019 mocht Ansu Fati zich officieel Spanjaard noemen. Zijn debuut voor het eerste elftal van Spanje liet echter nog even op zich wachten. Zijn eerste wedstrijd speelde hij op 6 september 2020 tegen Oekraïne.

Ook maakte hij in deze wedstrijd direct zijn eerste doelpunt, waarmee hij de jongste doelpuntenmaker voor Spanje ooit werd. Hiermee wist hij het maar liefst 95 jaar oude record te verbreken en is hij tot op de dag van vandaag met 17 jaar en 311 dagen de jongste doelpuntenmaker voor de Spaanse ploeg ooit.

Heeft Ansu Fati een relatie?

Op liefdes gebied is het bij Ansu Fati momenteel vrij rustig. Of hij een relatie heeft is niet bekend. Gezien het feit Fati geboren is in 2002 en dus nog vrij jong is, heeft hij nog alle tijd om een geschikte partner te vinden.

Voorlopig ligt zijn focus volledig bij het voetballen en gaat hij uiteraard in z’n vrije tijd wel eens op stap. Op het terras en ook in de discotheek wordt hij omringt door allerlei verschillende prachtige vrouwen, maar of hier de ware tussen zit weten we niet.  Neem een kijkje op het Instagram-account van Ansu Fati.