Spelersvrouw.nl

Tolami Benson is de vriendin van Bukayo Saka

Tolami Benson is de vriendin van Bukayo Saka

Tolami Benson is de vriendin van Bukayo Saka. Het jonge stel woont op dit moment in Londen. Hier voetbalt Bukayo Saka bij Arsenal FC.  Lange tijd hebben ze hun relatie privé gehouden, omdat Tolami Benson het liefst buiten de spotlights wil blijven. Toen Tolami en Bukayo op date gingen, deelde zijn dit op haar Instagram-account. Sindsdien is het bekend dat het stel een relatie heeft.

Inhoudsopgave

Alles over Tolami Benson

Tolami Beson werd geboren op 3 december 2020 in Engeland. Op dit moment is ze samen met Arsenal-ster Bukayo Saka. Vandaar dat ze bekend is. Tolami en Bukayo zijn sinds het eind van 2020 aan het daten. Niet lang daarna, hadden ze officieel een relatie.

Geloof, is voor haar erg belangrijk. Tolami Benson is geloofd in het Christendom. Over haar familie is niks bekend, deze wil ze buiten de spotlights houden. Op haar Instagram-account heeft ze 6,2k volgers. Hier deel ze veel foto’s van vakanties. Ook is het te zien dat ze van luxe houdt.

De jeugd van Bukayo Saka

Bukayo Saka werd geboren op 5 september in 2001 in Londen. Zijn ouders zijn van Nigeriaanse afkomst. Vandaar zijn getinte huidskleur. Zijn ouders zijn verhuisd naar Londen om hier een beter leven op te bouwen. 

Thuis hadden ze het niet heel breed, ze waren eigenlijk beste wel arm. Vaak was het worstelen om de maand door te komen. Zijn ouders wilden beter betaald werk vinden, zodat Bukayo naar de voetbalschool kon.

Zijn ouders melden hun zoon aan bij de ‘Arsenal Football Academy’, hier werden alleen spelers toegelaten met uitzonderlijk veel talent. Al vroeg wisten de ouders van Bukayo Saka dat hun zoon enorm veel talent had. Om deze reden solliciteerde ze al snel bij de voetbal academie. 

Omdat het gezin Saka vroeger weinig geld hadden, was het lastig voor hen om hun zoon altijd naar de training te brengen. Toch, lukte dit elke keer. Hierdoor kreeg Bukayo extra motivatie om alles te geven. Freddie Ljunberg was het idool van de vriend van Tolami Benson.

In de Onder 15 van Arsenal werd hij getraind door zijn idool.  Freddie Ljunberg, leerde Bukayo om extra hard te werken en altijd alles te geven. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de carrière van de Arsenal-ster. Op 17-jarige leeftijd tekende hij zijn eerste profcontract. 

De carrière van Bukayo Saka

Bukayo Saka speelt zijn hele carrière al bij Arsenal. Als 7-jarig jochie gaven zijn ouders hem op voor de ‘Arsenal Football Academy’, hier werden alleen voetballers met extreem veel talent toegelaten. Doordat Bukayo Saka veel talent had, werd hij toegelaten.

Uiteindelijk tekende de vleugelaanvaller op 17-jarige leeftijd zijn eerst profcontract bij de club uit Londen. Op 17-jarige leeftijd speelde hij in de onder 23 van zijn club. Omdat hij een aantal wedstrijden goed speelde – mocht hij snel daarna – de overstap maken naar het 1e elftal.

Voorin lijkt hij een goede klik te hebben met Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli. De Engelse voetbalclub staat op dit moment bovenaan in de Premier League. Martin Ødegaard, Granit Xhaka en Thomas Partey zijn de sterkhouders op het middenveld. Ook Fábio Vieira speelt sinds juli 2022 bij Arsenal.

Tot en met 29 oktober 2022 kwam hij 147 voor zijn club uit, Bukayo Saka was in deze wedstrijden goed voor 28 doelpunten en 33 assist.

De interlandcarrière van Bukayo Saka

Op 17 februari 2016 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor Engeland onder 15. De vriend van Tolami Benson heeft alle jeugdelftallen doorlopen.  Op 8 oktober 2022 maakte hij zijn debuut voor het grote Engeland. Engeland, speelde een oefeninterland tegen Wales.

Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. Danny ings, Conor Coady en Dominic Calvert-Lewin waren de doelpuntenmakers. Bukayo Saka mocht zijn debuut in de basis starten. Jack Grealish, Joe Gomez en Kylian Trippier hadden ook een basisplaats. Mason Mount mocht invallen. 

Andere sterren als Marcus Rashford, Trent Alexander-Arnold, Harry Maguire en Harry Kane zaten die wedstrijd op de bank

Tot oktober 2020 kwam de middenvelder 20 keer uit voor zijn nationale ploeg. Hierin scoorde Bukayo Saka vier 4 doelpunten.

Wil je op de hoogte blijven van het privéleven van Bukayo Saka? Volg ons dan op Instagram en Facebook.