Spelersvrouw.nl

Véronique Zidane vrouw van Zinedine Zidane

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 9 juli 2019

Laatst Geüpdatet: 3 maart 2023

Véronique Zidane is de vrouw van Zinedine Zidane, oud-trainer van Real Madrid en voormalig Franse topvoetballer.

Inhoudsopgave

Véronique Zidane vrouw Zinedine Zidane

Véronique Zidane is in november 1971 geboren in het Spaanse Aveyron. Ze studeerde Biologie in Toulouse, maar brak haar schoolleven voortijdig af om haar droom achterna te gaan: een toekomst als danseres.

Dat lukte uiteindelijk ook, want ze schopte het tot danseres op de Rosella Hightower School in Cannes. En dat is ook waar ze haar man Zinedine Zidane ontmoette. Zizou voetbalde namelijk voor profclub Cannes, nog aan het begin van zijn carrière, en liep er zijn toekomstige vrouw Véronique tegen het lijf.

© Isntagram

Vier zonen van Véronique en Zinedine Zidane spelen allemaal bij Real Madrid

De vonk sloeg al snel over, en na vijf jaar daten stapten ze in 1994 in het huwelijksbootje in Bordeaux. Ze kregen samen vier zonen: Enzo, Luca, Théo en Elyaz. Zij spelen, niet geheel toevallig natuurlijk, bij Real Madrid tegenwoordig.

De 1.65 meter lange Véronique, de toegewijde vrouw van Zidane, zit zelf niet op de sociale media. Ze spendeert namelijk het liefst zo veel mogelijk tijd aan het supporten van de vijf mannen in haar leven.

Zinedine Zidane oud-trainer Real Madrid

Zinedine Zidane kwam als voetballer uit voor AS Cannes, Girondins Bordeaux, Juventus en Real Madrid. Bij laatstgenoemde begon hij ook gelijk zijn trainerscarrière: eerst bij de jeugdploeg, daarna bij het b-team en tegenwoordig voor de hoofdmacht. In 2018 zwaaide hij na het winnen van de Champions League nog af, maar nog geen jaar later keerde Zidane terug aan het roer bij De Koninklijke.

Op die manier werkt hij dus weer op hetzelfde complex als zijn zonen Enzo, Luca, Théo en Elyaz. Voor zijn vrouw Véronique wel zo makkelijk: zij hoeft nauwelijks nog afstanden af te leggen om man Zinedine en hun kids toe te juichen bij trainingen en wedstrijden. Ideaal!