Spelersvrouw.nl

Mathea Fischer de vriendin van Leon Goretzka

Mathea Fischer de vriendin van Leon Goretzka

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 september 2022

Laatst Geüpdatet: 30 januari 2023

Mathea Fischer is de vriendin van Leon Goretzka. Het stel is sinds 2015 samen en ze wonen op dit moment in München. Leon Goretzka staat continu in de spotlights, hier houdt zijn vriendin helemaal niet van. Ze is zelfs niet te vinden op Instagram.

Leon Goretzka geboren op 6 februari 1995 is een Duitse voetballer die doorgaans speelt als Middenvelder, Leon Cristoph Goretzka zoals hij voluit heet, is geboren in Bochum, waar hij ook de jeugd begon.

Hij speelde van 1999 – 2001 voor Werner SV Bochum 06 en vertrok niet veel later dus naar de andere club uit Bochum; VfL Bochum. Voor deze club speelde Leon Goretzka uiteindelijk ook zijn eerste wedstrijden in profvoetbal, waarna zijn carrière in een stroomversnelling terecht kwam.

Inhoudsopgave

Het begin van de carrière van Leon Goretzka

Nadat Leon Goretzka doorstroomde vanuit de jeugd van VfL Bochum naar het eerste elftal, maakte hij op 4 augustus 2012 zijn debuut in de 2. Bundesliga tegen Dynamo Dresden. Zoals niet velen bij hun debuut is gegeven, scoorde Leon Goretzka direct de gelijkmaker in de uiteindelijk met 2-1 gewonnen wedstrijd. Hij speelde al op 17-jarige leeftijd alle wedstrijden dat seizoen waarin hij 4 keer scoorde. 

Het vertrek naar Schalke 04

Zijn goede prestaties bleef ook de rest niet onopgemerkt. Leon Goretzka maakte in 2013 de overstap naar Gelsenkirchen, waar hij maar liefst 116 keer uitkwam voor FC Schalke 04. In deze 116 wedstrijden scoorde Goretzka 14 keer.

Vooral in de eerst twee seizoenen speelde Leon Goretzka met name als invaller bij Schalke, maar dat veranderde vanaf het seizoen 2015 – 2016. Helaas heeft hij door een vervelende dijbeenblessure bijna het hele seizoen 2014 – 2015 moeten missen. 

Het vertrek naar Bayern München

In de 116 wedstrijden die Leon Goretzka voor Schalke 04 speelde, heeft hij een goede indruk achtergelaten bij Bayern München, dat besloot hem in 2018 over te nemen. Een transfersom ging hier niet mee gemoeid, aangezien het contract afliep, waardoor ze Leon Goretzka gratis konden inlijven. Bij Bayern München speelt hij op het middenveld met Thomas Müller, oud-Ajax speler Ryan Gravenberch en met Joshua Kimmich.

De interlandcarrière van Goretzka 

Goretzka maakte op 13 mei 2014 zijn debuut in de Duitse nationale ploeg. Dit gebeurde in een oefenwedstrijd tegen Polen die eindigde in een teleurstellende 0-0. In de jaren die volgde, speelde Goretzka in de periode tussen 2014 – 2022 25 keer voor de nationale ploeg, waarin hij 11 keer wist te scoren. Bij net zoveel als bij Schalke 04 in 116 wedstrijden.

Mathea Fischer & Leon Goretzka

Mathea Fischer is de vriendin van Leon Goretzka, de twee leerde elkaar in 2015 al kennen, maar brachten dat destijds niet direct naar buiten. Omdat Mathea Fischer verder ook niet op Instagram of andere social media te vinden is, kunnen we ervan uitgaan dat ze liever op de achtergrond blijft en niet in de spotlights wil staan, zoals haar vriend dit wel doet.

Mathea Fischer is geboren in 1992 en dus 3 jaar ouder dan Goretzka. Voor de rest is er weinig bekend over haar en weten we dus ook niet of ze werkt en wat ze verder in het dagelijks leven doet. Uiteraard blijven we ze op de voet volgen en mochten we meer te weten komen, dan laten we het uiteraard direct weten!

Wil je een betere inkijk in het leven van Leon Goretzka en Mathea Fischer? Neem dan een kijkje op zijn Instagram.