Spelersvrouw.nl

Lina Meyer de vriendin van Joshua Kimmich

Lina Meyer de vriendin van Joshua Kimmich

Lina Meyer is de vriendin van Joshua Kimmich. Ze zijn sinds 2013 samen. Niet alleen Joshua Kimmich, maar ook Lina Meyer is gek van voetbal. Zij is zelfs profvoetbalster. Op dit moment wonen ze samen in München.

Joshua Kimmich, ook wel Joshua Walter Kimmich , is voor de meesten geen onbekende. De Duitse voetballer die is geboren op 8 februari 1995 heeft al een flinke carrière achter zich. Hij begon zijn jeugd bij VfB Bösingen, waarna hij vertrok in 2007 naar VfB Stuttgart. Veel verschillende clubs heeft Kimmich niet gehad. Hij vertrok namelijk in 2013 naar RB Leipzig, waar hij 53 wedstrijden voor speelde.

Inhoudsopgave

De carrière van Joshua Kimmich

Als we het hebben over een vaste waarde voor zijn club, dan hebben we het over Joshua Kimmich. Kimmich vertrok in 2013 naar RB Leipzig en speelde daar 53 wedstrijden. Met deze club wist hij verschillende succes te behalen en maakte hij deel uit van het team dat door de bekende hoofdsponsor van energiedrankjes gemaakte werd tot de club zoals we deze inmiddels kennen.

Al direct in zijn eerste seizoen bij RB Leipzig wisten ze de tweede plek te bemachtigen in de 3. Bundesliga, wat ze recht gaf op promotie naar de 2. Bundesliga. Hoewel Kimmich een vast waar was voor Leipzig, besloot hij om in januari 2015 een contract bij Bayern München, waarna hij eerst het seizoen bij Leipzig afgemaakt.

Het vertrek naar Bayern München

Joshua Kimmich maakte in 2015 de overstap voor 7 miljoen euro naar Bayern München. Voor deze club maakte hij op 9 augustus 2015 zijn debuut in de wedstrijd tegen FC Nöttingen. Niet veel later maakte Joshua Kimmich ook zijn opwachting in de Champions League en is hij inmiddels uitgegroeid tot één van de sterkhouders in het team van Bayern.

Met maar liefst 7 landstitels, 5 keer de DFL-supercup en 3 keer de DFB-Pokal is Bayern de onbetwiste nummer één in eigen land. Maar ook in europa gaat ze het voor de wind. In het seizoen 2019/2020 wisten ze de Champions League te winnen en in 2020 de Super Cup.

In datzelfde jaar waarin ze werkelijk alles gewonnen wat er te winnen viel, schreven ze ook nog even de FIFA Club World Cup op hun naam.

Interlandcarrière

Niet alleen is Kimmich al jaren één van de sterkhouders bij zijn club, maar ook bij het Duitse elftal. Hij maakte zijn debuut in 2016 en speelde in de periode van 2016 – 2022 maar liefst 64 interlands. We kunnen dus wel stellen dat Kimmich een echte Duitse topvoetballer is.

Enkele profvoetballers waarmee Joshua Kimmich samen speelt in Duitse elftal: Thomas Müller, Leroy Sané, Manuel Neuer en Kai Havertz.

Lina Meyer & Joshua Kimmich

De vriendin van Joshua Kimmich is de op 23 mei 1992 geboren profvoetbalster Lina Meyer. De twee zijn al samen sinds 2013 en delen lief en leed met elkaar. Daarnaast is Lina ook op Instagram voor de meesten geen onbekende en deelt ze met haar ruim 40.000 volgers zo’n beetje alles wat ze meemaakt.

Van uitstapjes met vriendinnen tot een spannende wedstrijd van Joshua Kimmich. Ook deelt ze uiteraard met enige regelmaat enkele ‘shots’ van haar eigen volleybal carrière. Hier vind je de Instagram van Joshua Kimmich.