Spelersvrouw.nl

Wie is de mysterieuze vriendin van Ryan Gravenberch?

Ryan Gravenberch is geboren op 16 mei 2002 in Amsterdam, waar hij nog altijd woonachtig is. De middenvelder debuteerde voor Ajax in september 2018. Danzell Gravenberch, die tevens voetballer is, is de oudere broer van Ryan Gravenberch. Danzell Gravenberch speelt bij De Graafschap. Ryan Gravenberch zou een relatie hebben met ene Cindy. 

Inhoudsopgave

Privéleven en relatie

Op Ajaxshowtime.com leren we meer over het privéleven van Ryan Gravenberch. Bijvoorbeeld dat zijn vriendin vermoedelijk luistert naar de naam Cindy. Hoe lang Ryan en zijn vriendin Cindy al een relatie hebben, is niet bekend. Op zijn Instagram showt Gravenberch de vrouw aan zijn zijde vooralsnog ook niet.

Sowieso is de middenvelder zuinig in wat hij over zijn privéleven aan de buitenwereld toont. Hij plaatst er geregeld actiefoto’s op het veld op, af en toe een kiekje van op vakantie zoals op Mallorca, in Suriname en in Dubai, maar de liefde: dat blijft mysterieus.

Qua muziek luistert Gravenberch naar Sevn Alias, Lil Kleine en andere artiesten uit de nederhopscene. Op Netflix kijkt hij Narcos, Shooter en Prison Break. ,,En zijn meisje neemt ook tijd in beslag, al is hij zelfs dáár raar in. Dan zit hij op de bank te niksen en vraag ik: Moet je niet iets afspreken met Cindy?

Maar dan kijkt hij op en schudt hij nee.”, vertelt zijn vader aan de eerder genoemde fansite. ,,Thuis is hij een baby. Zijn moeder moet naar boven komen om naar zijn voetbaltas te kijken. Speel je twaalf jaar voetbal, dat soort dingen heeft hij nog steeds.”

Gravenberch is al op jonge leeftijd een vermogend man. Zijn salaris wordt door loonwijzer.nl op 2,6 miljoen euro per jaar geschat, nog exclusief van sponsordeals en bonussen. Telegraaf-watcher Mike Verweij zei daarover al eens: ,,Hij heeft een heel hoog salaris. Bij zijn eerste contract zijn er al bedragen betaald die normaal niet aan jeugdspelers worden betaald. Inmiddels heeft hij verlengd. Gravenberch is al een grootverdiener bij Ajax. Niet op het niveau van Ziyech destijds en Tadic, maar hij verdient heel goed.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ryan Gravenberch (@ryanjiro_)

Gravenberch Talent van het Jaar

Gravenberch begon met voetballen bij de jeugd van Zeeburgia. Hij werd gescout door Ajax en doorliep de jeugdopleiding van Amsterdammers. In het seizoen 2018/19, tijdens de tweede speelronde van de Eerste divisie, maakte Gravenberch zijn professionele debuut namens Jong Ajax.

Op 23 september 2018 werd Gravenberch met 16 jaar en 130 dagen de jongste debutant ooit in het eerste elftal van Ajax. Hij werd tevens de jongste doelpuntenmaker van club.

In het seizoen 2019/20 werd Gravenberch definitief aan de selectie van het eerste team toegevoegd. Eind december 2019 stond de middenvelder voor het eerst in de basis in de Eredivisie tegen ADO Den Haag. Tijdens dat duel maakte Gravenberch een doelpunt.

Een plek als verdedigende middenvelder in de basisopstelling kreeg hij vanaf het begin van het seizoen 2020/21. Aan het eind van dit seizoen won Gravenberch de Johan Cruijff Prijs doordat hij verkozen werd tot Talent van het Jaar van de Eredivisie. In datzelfde jaar werd hij door de technische staf van Ajax tot Talent van het Jaar verkozen, waarmee hij de Marco van Basten Award won.

Debuut in Oranje

Gravenberch scoorde een keer in de vier interlands die hij speelde voor Jong Oranje, in de wedstrijd tegen Jong Cyprus. Tonny Vilhena testte in november 2020 positief op het coronavirus en moest verplicht in quarantaine. Toen Gravenberch 18 jaar oud was, werd hij voor het eerst opgeroepen om te spelen voor Oranje.

Bondscoach Frank de Boer haalde hem bij de selectie voor de interlands tegen Polen en Bosnië en Herzegovina. In tegenstelling tot tijdens deze wedstrijden, waarin hij nog niet speelde, mocht hij wel spelen toen hij wederom werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. In maart 2021 voor de WK-kwalificatieduels met Turkije, Letland en Gibraltar viel Gravenberch in de 82ste minuut in voor Ajacied Daley Blind en maakte daarmee zijn debuut in het duel met Turkije (4–2). Twee maanden later, in mei 2021, werd bekend dat de middenvelder deel mocht nemen aan het EK 2021.

Tijdens dat EK scoorde hij zijn eerste doelpunt voor het Nederlands Elftal, op 6 juni in een oefenduel met Georgië. Tijdens de tweede EK-wedstrijd van Nederland tegen Oostenrijk maakte Gravenberch zijn EK-debuut op 17 juni 2021.