Spelersvrouw.nl

Noor de Groot vriendin van Gijs Smal

Noor de Groot is de vriendin van Gijs Smal, een Nederlandse voetballer die in de zomer van 2020 bij FC Twente tekende. Daarvoor kwam de linksback jarenlang uit voor FC Volendam.

Inhoudsopgave

Noor de Groot vriendin van Gijs Smal

Noor de Groot is een knappe blondine die haar tijd het liefst invult met lekker eten, sporten, zonnen en uitgaan met haar vrienden en vriendinnen. Ze studeert Sport en Bewegen aan het Horizon College. Verder houdt Noor van festivals en is ze zeer regelmatig op de tribune van het voetbalstadion te vinden om haar vriend Gijs Smal aan te moedigen.

© Instagram

Gijs Smal voetbalde bij FC Volendam

Gijs Smal is in 1997 geboren in De Rijp. In juli 2012 maakte hij de overstap van zijn amateurclub AFC 34 naar het ‘grote’ FC Volendam, waar hij in 2018 aan mocht sluiten bij de hoofdmacht. In het seizoen 2019/2020 brak de linksback helemaal door in het vissersdorp, met tien goals en zes assists in 26 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden. Fenomenale statistieken voor een verdediger, natuurlijk.

Gijs Smal speler FC Twente

En dat viel ook bij onder meer PEC Zwolle, Heracles Almelo en FC Twente op. Uiteindelijk tekende Gijs Smal voor drie jaar bij de Tukkers, die hem transfervrij weghaalden uit Volendam. “Dit voelt fantastisch”, reageerde Smal bij zijn perspresentatie in de Grolsch Veste. “Ik ben heel blij met deze overstap. Het sportieve plaatje bij FC Twente klopte voor mij en ik kijk er naar uit om straks voor deze mooie club te spelen.”

En Twente-directeur Jan Streuer vulde aan: “We zijn ontzettend blij dat Gijs voor FC Twente heeft gekozen. Bij FC Volendam heeft hij afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt en was hij met zes goals en tien assists van grote waarde voor de succesvolle ploeg. Als linkerverdediger heeft hij ook de goede aanvallende kwaliteiten. Hij is een harde werker en een ambitieuze speler.” Nu gaan Gijs Smal en zijn vriendin Noor de Groot dus het door hun zo geliefde Volendam verruilen voor Enschede!