Spelersvrouw.nl

Deze salarissen verdienen de grootverdieners van de Oranje Leeuwinnen

Lieke Martens Benjamin van Leer

Vergeleken met de mannen zijn de salarissen van de vrouwelijke voetballers nog altijd niet heel riant, maar nadat de vrouwen van Oranje het EK 2017 wisten te winnen meldde de KNVB al dat zij grotere bedragen uit gaan keren aan de Leeuwinnen. Bovendien zit ook het clubvoetbal van de dames flink in de lift de laatste tijd en dat legt ze bepaald geen windeieren. Dit zijn de salarissen van de vijf best verdienende speelsters uit de WK 2019-selectie van Oranje.

5. Dominique Bloodworth-Janssen (VfL Wolfsburg): 35.000 euro per jaar

Dominique Bloodworth-Janssen koos er recentelijk nog voor om de Arsenal FC Women te verlaten, ook al werd ze in 2019 nog kampioen met die club. De verdedigster tekende voor drie seizoenen bij VfL Wolfsburg. De Duitse club geldt als één van de werelds grootste clubs in het damesvoetbal en daar hoort natuurlijk ook een passend salaris bij. Bloodworth gaat er naar verluidt zeker 35.000 euro per jaar verdienen.

4. Daniëlle van de Donk (Arsenal FC): 40.000 euro per jaar

Bij Arsenal speelde de hiervoor genoemde Dominique Bloodworth-Janssen samen met Daniëlle van de Donk, die in 2015 al in dienst trad bij The Gunners. De middenveldster behoort tot de beste voetballers van het Engelse damesvoetbal, en die verdienen allemaal om en nabij de 40.000 euro. Dat schrijft de krant The Manchester Evening News.

3. Vivianne Miedema (Arsenal FC): 50.000 euro per jaar

En eveneens bij Arsenal speelt Vivianne Miedema. Zij werd afgelopen seizoen gekroond tot topscorer van de competitie én werd uitgeroepen tot de beste speelster van het jaar. Twee jaar geleden kwam ze over van een andere grootmacht, Bayern München, en in Londen verdient Miedema nog wel meer dan het gemiddelde van 40.000 euro per jaar voor topvoetbalsters. De goalgetter strijkt vrijwel zeker jaarlijks bijna 50.000 euro op. Miedema erkende in gesprek met Voetbal International al eens dat ze denkt dat ze ‘best eens miljonair kan gaan worden met het voetballen’. “Ik ben pas 21 en kan nog tien jaar mee.”

2. Shanice van de Sanden (Olympique Lyon): 150.000 euro per jaar

Shanice van de Sanden maakte na het gewonnen EK 2017 de overstap van Liverpool naar haar droomclub Olympique Lyon. Bij die club speelt de op één na best betaalde vrouw van de wereld, Alex Morgan, dus dat geeft al wel aan hoe het salarishuis bij OL is. Hoewel Shanice nog niet aan het loonstrookje van ploeggenoot Alex kan tippen, mag ze met ruim 150.000 euro per jaar natuurlijk niet klagen. Ze behoort daarmee tot het korte lijstje van vier vrouwen die meer dan een ton per jaar verdienen met voetballen.

1. Lieke Martens (FC Barcelona): 200.000 euro per jaar

En natuurlijk behoort de absolute grootverdienster van de Leeuwinnenselectie ook tot dat lijstje: Lieke Martens voetbalt in een jaar tijd zeker 200.000 euro per jaar bij elkaar. Ruim de helft daarvan is aan salaris bij FC Barcelona, het overige geld strijkt ze op met riante klusjes voor sponsoren, zo schrijft de Spaanse krant AS.

Alleen Alex Morgan en Marta verdienen nóg meer dan Lieke Martens

Er zijn in de wereld twee speelsters die het vorstelijke salaris van Lieke overtreffen: Alex Morgan, spits uit de Verenigde Staten, krijgt jaarlijks bijna ruim 375.000 euro overgemaakt door Olympique Lyon. Maar ook zij kan nog niet tippen aan de absolute nummer één: Marta Vieira da Silva, of kortweg Marta, speelt in een jaar tijd zeker 420.000 euro bij elkaar in het shirt van Orlando Pride in Amerika.

1 comment