Spelersvrouw.nl

Alissa Joelle Henry, vriendin van Mickey van der Hart

Alissa Joelle Henry vriendin van Mickey van der Hart

Mickey van der Hart, de talentvolle doelman uit de Ajax-opleiding, heeft een relatie met Alissa Joelle Henry. Het Amstelveense koppel is sinds de zomer van 2012 een setje.

Van der Hart was één van de grootste talenten uit de Ajax-opleiding. Hij is bovendien niet alleen getalenteerd op het veld, maar ook daarbuiten. De doelman rondde het VWO af en studeert op de Vrije Universiteit van Amsterdam, al zal zijn studie tijdens zijn uitleenbeurt aan Go Ahead Eagles vermoedelijk op een laag pitje staan.

Ook Alissa Henry studeert aan de VU. De tortelduifjes leerden elkaar vermoedelijk kennen op het Keizer Karel College in Amstelveen, waar ze beiden het VWO volgden. Alissa volgt een medische studie en houdt van hockeyen en feestjes in onder andere de ZiggoDome. Mickey van der Hart is de kleinzoon van oud-Ajax-speler Cor van der Hart, die als verdediger opereerde. Ondanks de goede genen is Van der Hart bescheiden aangelegd.

Alissa Joelle Henry vriendin Mickey van der Hart

In december 2011 schreef hij: ,,Ff een pak gekocht voor gala, m’n pa vond dat ik er nu sowieso wel moest hebben ‘mocht je het ooit nodig hebben'” Inmiddels lijkt het er sterk op dat de sluitpost dat pak inderdaad nodig gaat hebben, want hij maakt regelmatig deel uit van vertegenwoordigende elftallen van Oranje.

Als speler van de A1 werd hij nog verkozen tot meest talentvolle speler van de Toekomst, toen hij naast het landskampioenschap ook de finale haalde van de NextGen Series. Hij maakte sinds 2007 deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. In het seizoen 2014/2015 debuteerde de doelman in de Eredivisie op huurbasis bij Go Ahead Eagles. Daar werd hij direct geconfronteerd met de harde wetten van de voetbalwereld, toen hij uitgerekend tegen Ajax een terugspeelbal door een polletje zag opspringen en daardoor ongelukkig het doel in rolde. Gelukkig kon Van der Hart het relativeren, al bekende hij wel zijn telefoon even uit te hebben gezet.