Spelersvrouw.nl

Lieke Martens, de ‘girl next door’ van de Oranje Leeuwinnen

Lieke Martens Benjamin van Leer

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 juni 2015

Laatst Geüpdatet: 3 juni 2023

Ze is één van de vaste waarden van de Oranje Leeuwinnen: Lieke Martens is hard op weg de harten van voetballiefhebbers te veroveren. En niet alleen omdat ze zo makkelijk scoort. Ze heeft namelijk ook een schattig ‘girl next door’ koppie! Martens loopt momenteel rond in Frankrijk bij Paris Saint Germain.

Want Anouk Hoogendijk mag dan vooral bekend zijn bij het grote publiek om haar looks, de Limburgse Martens doet eveneens menig mannenhart sneller kloppen. Wat dat betreft mag Kevin Koolhof, haar vriend met wie de brunette al jarenlang een relatie heeft, zich gelukkig prijzen.

Vriend Kevin moet Lieke echter wel regelmatig missen, omdat ze voetbalt bij het Zweedse Kopparsberg in Göteborg, waar ook Manon Melis voetbalt. ,,Ik kan er goed van leven”, vertelde ze eens aan de Volkskrant, verwijzend naar haar appartement, auto en een salaris van de club. Ze mag zich dan ook langzamerhand een voorbeeld voor meisjes met voetbalambitie noemen: ,,Steeds meer jonge meisjes volgen mij op social media. Om je heen hoor je over meiden die voetballen, in plaats van voorheen hockey of volleybal. Het is mooi dat een jong meisje tegenwoordig kan zeggen: ik wil later bij Ajax spelen. Dat had ik zelfs nog niet. Dat geeft aan hoe het vrouwenvoetbal zich ontwikkelt.” Eerder speelde ze voor RKVV Montagnards, Olympia ’18, sc Heerenveen, VVV Venlo, Standard Fémina de Liège en FCR 2001 Duisburg.

Lieke Martens in Oranje

Lieke Elisabeth Petronella Martens komt uit Nieuw Bergen en ging naar het Elzendaal College. Toen Lieke nog jonger was, schreef ze vlak na haar verhuizing van het Zuiden naar het Noorden op haar persoonlijke weblog: ,,Ik ben een jong en zeer gedreven meid en wil gewoon het uiterste uit mezelf halen. Daarom heb ik de keuze gemaakt om voor SC Heerenveen te gaan spelen. Het was geen makkelijke keuze om je familie en vrienden achter te laten in Limburg, maar toch wist ik dat het moest doen. Ik wil gewoon persé slagen in mijn sport! Door de weeks woon ik in Heerenveen en in het weekend ben ik bij me ouders in Limburg. In Heerenveen woon ik met drie teamgenoten en een aantal jongens uit de jeugd in één gebouw.”

“Ik heb een eigen kamer met douche en toilet en de keuken en woonkamer deel ik met mijn huisgenoten. Het eten is ook goed geregeld. Er wordt elke dag voor ons gekookt. Dus daar hoef ik niet zelf aan te denken. Ik verheug me altijd op het weekend, want dan zie ik me familie en vriendinnen weer. We doen dan meestal leuke dingen en dan is het weekend zo weer om. Ik volg de opleiding Marketing & Communicatie op het Johan Cruyff College in Groningen. Het Johan Cruyff College is een school die speciaal is op gericht voor topsporters, zodat ze naast hun sport een opleiding kunnen volgen. Het Johan Cruyff College biedt mij de kans om sport en school goed te combineren. Naast voetbal heb ik ook nog andere hobby’s. Ik houd ook van shoppen, computeren en als ik tijd heb uitgaan met vriendinnen.”

© Instagram