Spelersvrouw.nl

Anouk Hoogendijk, parel van het vrouwenvoetbal

Anouk Hoogendijk Ajax

Vraag honderd mannelijke bezoekers van een willekeurig Nederlands voetbalstadion een vrouwelijke voetbalster te noemen en de meerderheid zal Anouk Hoogendijk noemen. De mooie ex-Ajacied is het pareltje van het Nederlandse vrouwenvoetbal met haar fraaie blonde lokken en fijne figuur. Hoogendijk woont samen met haar vriend Pieter. Inmiddels is de mooie blondine gestopt met professioneel voetbal.

Ondanks het feit dat Hoogendijk behoorlijke bekendheid geniet in Nederland, is ze nog niet verworden tot een echte Bekende Nederlander. Ze is zelden te zien in spelshows (gelukkig maar) of in showbizzprogramma’s. Dat zal ook komen omdat ze er sterk aan hecht op haar voetbalkwaliteiten te worden beoordeeld en niet op haar leuke goedlachse koppie. Enerzijds siert dat haar, maar anderzijds zouden we het helemaal niet erg vinden om Anouk vaker op de beeldbuis te zien.

Anouk Anna Hoogendijk werd geboren in Woerden en begon haar loopbaan bij CSW. Via Argon en Legmeervogels kwam ze terecht bij Saestum. Toen Eredivisie-clubs een vrouwentak startten, pikte FC Utrecht haar op. Ze had een uitstapje naar Engeland, waar ze speelde voor Bristol Academy WFC.

Inhoudsopgave

Anouk Hoogendijk bij Ajax en Arsenal

Ze keerde daarna terug bij FC Utrecht, waarna Ajax aan de deur klopte voor ’s lands mooiste voetbalster. Ajax, de club waar ze als klein meisje al fan van was en van haar spaarcenten potloden met het Ajax-logo kocht. Mooie Anouk wilde van jongs af aan al prof worden. Ze maakte dat al duidelijk door op 12-jarige mee te doen met het tv-programma ‘Geef nooit op’ en mocht daardoor even meetrainen met FC Utrecht. Inmiddels is Hoogendijk international en één van de meest ervaren speelsters van het Nederlands team. Via Ajax kwam ze terecht bij Arsenal, om inmiddels alweer terug te keren bij de Amsterdammers.

In 2017 stopte Anouk met voetballen. Ze speelde haar laatste 3 seizoenen voor Ajax waarin ze nog 47 wedstrijden speelde en 8 keer wist te scoren.

Veel interessanter dan haar voetbalgeschiedenis is haar liefdesleven. Heeft ze een vriendje? Hoe zit het met haar relaties? Tot dusverre weet ze haar privéleven aardig uit de publiciteit te houden. In 2013 erkende ze wel een relatie te hebben sinds een jaar, maar ze gaf niet prijs wie haar vriendje is. Later vertelde ze in Vogue dat haar vriend luistert naar de naam Pieter: ,,Ik woon samen met mijn vriend Pieter. Hij is trots op me en steunt me volop. Dat is belangrijk, want topsport is een rollercoaster. De ene week ben je topfit, win je, voel je je geweldig; de week erop speel je als een krant en geef je zomaar het EK uit handen. Het is heel emotioneel.”

Anouk en vriend Peter

Anouk heeft al meerde jaren een relatie met Peter. Samen hebben ze inmiddels al 2 kinderen, Sonny en Jip. Het gezin lijkt dolgelukkig samen en genieten optimaal van het leven.

© Instagram

3 comments