Spelersvrouw.nl

Jill Roord, de nieuwe beauty van de Oranje Leeuwinnen

Jill Roord Oranje

Amper achttien lentes jong is Jill Roord. De talentvolle middenvelder heeft alles in zich om één van de blikvangers van de Oranje Leeuwinnen te worden.

Lang ging alle aandacht van bij het Nederlands vrouwenteam uit naar Anouk Hoogendijk. De blondine van Ajacied loopt echter in de dertig, dus is het tijd voor nieuwe sterren om op te staan. Vivianne Miedema is daarbij onbetwist het meest technisch onderlegd, maar qua schoonheid lijkt Jill Roord de gedoodverfde opvolgster van Hoogendijk.

De brunette uit Oldenzaal speelde tot de zomer van 2015 nog voor FC Twente vrouwen, waarmee ze kampioen werd. Daarnaast pakte ze met Jong Oranje de Europese titel. ,,Als ik terugkijk op 2014 ben ik nu veel verder dan ik bij aanvang van het jaar had verwacht. Komend jaar hoop ik natuurlijk op het WK en verder zie ik wel wat op mijn pad komt. Hopelijk slaag ik ook voor de havo. De school en het WK, dat zou ook een prachtig 2015 betekenen”, sprak ze eind 2014 tegenover TC/Tubantia.

Inhoudsopgave

Jill Roord bij Vfl Wolfsburg

Jill loopt nu al zo’n 2 jaar bij de Duitse grootmacht Vfl Wolfsburg. Nadat ze het Engelse Arsenal verliet waar ze 2 seizoenen speelde. Ze kwam 33 keer uit voor de Engelse ploeg en wist hierin 9 keer te scoren. Bij Wolfsburg loopt het ook goed. Ze wist in 22 wedstrijden 10 keer te scoren.

Jill Roord in Oranje

Haar naam kan bovendien een belletje doen rinkelen. Jill is de dochter van René Roord, die als prof lang bij FC Twente speelde. Haar vader was lang haar trainer bij Quick ’20 uit Oldenzaal en volgt zijn talentvolle middenvelder nog steeds op de voet, zo ook op het WK in Canada.

Jill Roord is daarbij de jongste speelster in de selectie. Roord, die nog steeds in Oldenzaal woont, stond al eens centraal in een uitzending van IKON’s De Wachtkamer, waarin Jill gevolgd wordt in aanloop naar haar eerste contract bij FC Twente.  Ze heeft zelfs in Flow Sports een bedrijf dat haar belangen vertegenwoordigt. Mede daardoor tekende ze al een contract bij Nike. Sinds kort is ze bovendien ook op Twitter te vinden.

Rest ons de belangrijke vraag: slaapt Jill Roord alleen? Is zij nog vrijgezel of heeft ze reeds een vriend (of vriendin?)? Maakt u nog kans? Wij durven het niet te zeggen. Het enige wat vast staat, is dat Jill Roord tot een paar jaar geleden haar bed nog deelde met een voetbal. Hoezo voetbaladdicted?

© Instagram