Spelersvrouw.nl

Manon Melis, de mooie topscorer van de Oranje Leeuwinnen

Manon Melis

Al van jongs af aan wist Manon Melis wat ze wilde worden: voetballer. En zie nu: ze is het en bepaald niet zonder succes. Manon Melis heeft een fraaie buitenlandse carrière en is bovendien een vaste waarde bij de Oranje Leeuwinnen. Helaas voor u is Manon niet meer vrijgezel. Ze heeft een relatie met Ties Theeuwkes.

,,Ja, ik heb een vriendje”, vertelde ze Vrouw & Voetbal al eens. ,,Hij is ook een topsporter. Speelt basketbal in Groningen en in Oranje. Hij leeft ook voor zijn sport. Net als ik. Wij begrijpen elkaar daarom maar al te goed en hebben geduld. Onze tijd komt wel. In deze maanden ben ik veel bij hem, daar genieten we ook van. Mijn honger om op topniveau te sporten is nog niet gestild, die van hem ook niet.

Over mijn toekomst na het voetballen? Daar heb ik nog niet écht over nagedacht. Ik heb in het verleden mijn SPW-diploma op mbo-niveau gehaald, maar ik heb nog geen idee of ik daar later iets mee wil doen.’’ Ties en Manon hebben een woning gekocht in Barendrecht.

Manon Melis, de topscorer van Oranje

Gabriëlla Maria Melis zag het levenslicht in Rotterdam. Voetbal werd haar met de paplepel ingegoten. Haar vader Harry speelde ruim tien jaar betaald voetbal bij Feyenoord, FC Den Haag, Germinal Ekeren en DS’79. ,,Op mijn zevende jaar werd ik zelf lid van RVVH. Ik zat eerst op gymnastiek. Omdat mijn oudere zus dat ook deed. Maar dat rekken en strekken was niets voor mij. Ik was en ben verre van lenig. Het werd dus voetballen.’’

Ookal droomt Melis van een avontuur in de Verenigde Staten, Zweden is inmiddels haar tweede thuisland geworden. ,,Heimwee heb ik nooit gehad. Ik was bijna elke dag met voetballen bezig. Mijn lust en mijn leven. Ik baalde wel dat ik niets van de gesprekken in de kleedkamer begreep. Ik wilde daarom direct de taal leren. Ik droom nog net niet in het Zweeds, geloof ik, maar ik moet uitkijken dat ik niet in het Zweeds met iemand begin te praten. Zo vertrouwd ben ik met die taal.’’

Manon Melis en vriend Ties Theeuwkes