Spelersvrouw.nl

Mirjam Slot, vrouw van Arne Slot

Mirjam Slot is de vrouw van voetbaltrainer Arne Slot. Samen hebben ze twee kinderen: Isa en Joep. Waar Arne Slot als trainer van eerst AZ en later Feyenoord volop in de belangstelling staat, is over zijn vrouw Mirjam veel minder bekend. 

Inhoudsopgave

Appartement met zeezicht

Samen verhuisden ze in 2019 van Zwolle naar Limmen, toen Slot trainer werd van AZ. Twee jaar later volgde de overstap naar De Kuip, al is het niet duidelijk of het gezin opnieuw de koffers pakt. Wat wel bekend werd eind 2020 is dat Slot een appartement kocht in Egmond aan Zee, net als Limmen ook dichtbij Alkmaar. Volgens BekendeBuren betaalde hij er 385 duizend euro voor. ,,Wellicht is het voor Arne een beleggingsobject. Hij mag het appartement, met een schitterend uitzicht op zee, verhuren aan toeristen.”

Het is niet bekend waar en wanneer Arne Slot en zijn partner Mirjam elkaar hebben leren kennen of sinds wanneer zij een relatie hebben. Vriendin Mirjam blijft doorgaans dus buiten de spotlights, al vergezeld ze haar man wel tijdens bijvoorbeeld voetbalgala’s. Mirjam Slot heeft wel accounts op social media, maar deze zijn afgeschermd.

Relatie Arne Slot

Slot spreekt regelmatig over zijn vrouw in interviews: ,,Mijn vrouw vindt dat ik thuis niet zo hard werk”, sprak hij lachend in een video van AZ waarin hij thuis werd gefilmd. Hun huis in Limmen is modern en gezellig ingericht. Zijn gezin is belangrijk voor hem: ,,Ik ben graag betrokken bij de interesses van mijn kinderen. Mijn dochter tennist en mijn zoon voetbalt en als het even kan dan ben ik daarbij.” Verder is Arne Slot een echt voetbaldier: ,,Als er ’s avonds voetbal op tv is, dan kijk ik niets liever dan voetbal.”

Slot’s vader, Arend Slot, was vroeger directeur van de lagere school in Bergentheim, waar de voetbaltrainer zijn wortels heeft liggen. „Vroeger was Arne de zoon van…, maar nu word ik gezien als de vader van de trainer van AZ. Dat is mooi en zo hoort het in het leven ook te gaan”, vertelde Slot’s vader aan Tubantia.

Verhuizing

Om die reden koos hij in 2019 ook om hun geliefde Zwolle te verlaten: „Ik wil in de vrije tijd die ik heb, zoveel mogelijk bij het gezin kunnen zijn. Dat is lastiger als we in Zwolle blijven wonen. Daarnaast is het beroep van hoofdtrainer dusdanig veeleisend dat je genoeg rust moet hebben. Dan moet je niet elke dag drie, vier uur in de auto zitten”, vertelde hij in 2019 aan het NoordHollands Dagblad.

Veelbesproken vertrek bij AZ

Vrij onverwacht kwam er een breuk tussen AZ en Arne Slot. Toen de Alkmaarse directie lucht kreeg dat haar geprezen trainer met Feyenoord in gesprek was, werd besloten per direct Slot te ontslaan. Daarover stelde Slot later tegen de NOS: ,,De wonden zijn geheeld, al zal dit altijd een teleurstelling blijven. (..) Voor mij en na mij is er nooit een trainer om die reden ontslagen. Waarom is dat dan wel bij mij gebeurd?”

Salaris Arne Slot

Als trainer van een topclub is ook het salaris iets wat veel mensen willen weten. Dick Advocaat vertelde bij Rondo op Ziggo Sport dat het salaris bij Feyenoord het dubbele is van wat hij bij AZ verdiende. Dat werd echter wat genuanceerd door Wilfred Genee. De presentator van Veronica Inside stelde dat Slot bij AZ zo’n 250 duizend euro verdiende en bij Feyenoord het driedubbele gaat verdienen: 750 duizend euro. John van den Brom zou overigens bij AZ zo’n 450 duizend euro hebben verdiend, aldus Genee. Zoals bekend had Slot ook als speler een aardige carrière. Hij voetbalde onder meer bij Sparta Rotterdam en jarenlang voor PEC Zwolle, toen nog FC Zwolle geheten. Het vermoeden is dus dat zijn vermogen al wel de grens van het miljoen zal zijn gepasseerd, afgaande op de verdiensten zoals gebruikelijk in de voetbalwereld.