Spelersvrouw.nl

Is deze Love Island-dame de vriendin van Jay Gorter?

Jay Gorter wordt gezien als één van de meest talentvolle doelmannen van Nederland. Hij zou een relatie hebben met Love Island-schoonheid Victoria Vermeer.

Jay Gorter is doelman van beroep en staat onder contract staat bij Ajax. Hij werd geboren op 30 mei 2000. Gorter speelde voor verschillende clubs, waaronder Ajax, als jeugdspeler voordat hij profvoetballer werd bij Go Ahead Eagles.

Daar viel hij dermate op dat hij opnieuw door Ajax werd gecontracteerd. Gorter komt sinds 1 juli 2021 uit voor Ajax en heeft een contract dat doorloopt tot en met 30 juni 2025. Daardoor kan hij zowel voor Ajax in de eredivisie als Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen.

Inhoudsopgave

Begonnen bij FC Purmerend

Jay Gorter begon zijn voetbalcarrière bij de club FC Purmerend uit zijn geboorteplaats. Als jongetje van 10 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Daar zou hij tot zijn veertiende blijven spelen. Daarna speelde hij een jaar bij de amateurclub AFC om vervolgens door AZ te worden aangetrokken om er tot zijn achttiende in de jeugdopleiding te keepen.

In het seizoen 2018/19 speelde hij ook nog een jaar in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles uit Deventer. Bij die club kwam hij vervolgens ook bij de eerste selectie terecht. Daar heeft hij drie jaar onderdeel van uitgemaakt.

Wachten op debuutwedstrijd

Jay Gorter maakt sinds 2018/19 deel uit van de eerste selectie van Go Ahead Eagles. Toch duurde het wel enige tijd voor hij ook daadwerkelijk wedstrijden mocht keepen. In zijn tweede seizoen, 2019/20 mocht hij tweemaal de handschoenen aantrekken in wedstrijden om de KNVB-beker. De eerste keer was tegen Almere City, een wedstrijd die met 1-3 werd gewonnen.

In seizoen 2020/21 werd Gorter vaste waarde in het elftal van Go Ahead Eagles en keepte hij 37 competitiewedstrijden en 3 bekerwedstrijden. Daarmee kwam hij onder de aandacht van vele clubs uit binnen- en buitenland. Mede ook door zijn bijzondere prestaties.

Recordhouder bij Go Ahead Eagles

Gorter keepte in het seizoen 2020/21 37 keer in de competitie. Hij hield daarbij in 25 wedstrijden de 0. Wat betekent dat hij in die wedstrijden geen doelpunten tegen kreeg. Daarmee verbrak hij een record van de beroemde oud-keeper Tonny van Leeuwen. Die hield in 1973 namens de Groningse club GVAV 23 keer zijn doel schoon.

Sindsdien lukte het geen enkele keeper in Nederland om zo vaak te voorkomen dat de tegenpartij kon scoren. Onder de 25 wedstrijden van Gorter zaten onder andere de uitwedstrijd tegen de latere kampioen SC Cambuur, uitwedstrijden tegen Jong Ajax, Jong AZ en Jong Utrecht en een thuiswedstrijd tegen Jong PSV.

Terug naar Ajax

Door zijn prestaties is Jay Gorter opnieuw onder de aandacht van Ajax gekomen. De club waar hij van 2010 tot 2014 in de jeugdopleiding speelde heeft hem gecontracteerd tot en met 30 juni 2025. Voor zijn transfer betaalde Ajax 1 miljoen euro aan Go Ahead Eagles.

Relatie met Love Island-dame?

Jay Gorter lijkt een relatie te hebben met Love Island-deelnemer Victoria Vermeer. Dat is op te maken uit de reacties van Victoria, die onder meer aan hem schrijft ‘lekker schat’. Victoria Vermeer deed mee aan seizoen 2 van Love Island als één van de begeerlijke vrijgezellen.

Ze heeft Russische roots, maar woont ook een deel van het jaar in Miami. Ze is model van beroep en tevens influencer, want ze heeft op zowel Instagram als YouTube duizenden volgers. Ze heeft een zwak voor fastfood en houdt tegelijk van mode en beauty. Ze is bevriend met Lisa van Zuylen.