Spelersvrouw.nl

Het roerige liefdesleven van F1-ster Lewis Hamilton

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 5 november 2021

Laatst Geüpdatet: 10 december 2022

Lewis Hamilton mag met recht één van de meest succesvolle F1 coureurs aller tijden genoemd worden. Zijn succes zorgt ook voor een hoop glitter en glamour in zijn leven, inclusief een veelbesproken en roerig liefdesleven. Lees meer over de vele beeldschone dames waarmee de Brit het naar verluidt heeft aangelegd en zijn glanscarrière.

Lewis Hamilton, voluit Lewis Carl Hamilton, werd geboren op 7 januari in 1985 In het Britse plaatsje Stevenage. Lewis Hamilton is een Britse autocoureur die een van de meest succesvolle Formule 1 Grand Prix-coureurs aller tijden was. Hij is de recordhouder van de F1 voor meeste race overwinningen in zijn carrière. Hij staat op een gedeelde eerste plek met Michael Schumacher voor de meeste coureurs kampioenschappen. In 2008 werd hij de eerste zwarte coureur die het F1-wereldkampioenschap won. Vanwege de enorme populariteit van Lewis Hamilton zijn er altijd geruchten met wie de Mercedes F1-coureur momenteel aan het daten is. Hamilton is de rijkste coureur en de rijkste Britse atleet met een geschat vermogen van 260 miljoen. Zo kocht hij onder andere een miljoenen penthouse in New York en Londen.

Inhoudsopgave

Wereldkampioen in karting

Lewis Hamilton begon zijn carrière toen hij acht jaar oud was. Hij won het British Kart Championship toen hij 10 was. Drie jaar later kreeg Hamilton een contract bij het McLaren en Mercedes-Benz Young Driver Support Program. In dit programma kreeg hij de ondersteuning die hij nodig had om zijn vaardigheden te trainen en te ontwikkelen. Van 1998 tot 2000 werd hij Europese en wereldkampioen in karting. Op 15-jarige leeftijd werd hij de jongste coureur ooit die de nummer één in deze sport behaalde.

Grand Prix 2

In 2003 won Lewis Hamilton 10 van de 15 races in het kampioenschap van de Britse Formule Renault-race serie. Een jaar later nam hij deel aan het Formule 3 Euroseries-kampioenschap en in 2005 won hij het kampioenschap. In 2006 voegde de coureur zich aan bij een team dat deelnam aan Grand Prix 2. De Grand Prix 2 is een race serie die is ontworpen om coureurs te helpen zich voor te bereiden op de F1 . Lewis Hamilton won vervolgens deze Grand Prix 2 titel.

McLaren F1-team

In 2007 trad Hamilton toe tot het McLaren F1-team. In zijn eerste seizoen werd hij tweede in het wereldkampioenschap voor coureurs. Hij belandde slechts één punt achter de winnaar, de Finse coureur Kimi Räikkönen. Het jaar daarop, toen Lewis Hamilton 23 was, won hij vijf races waarmee hij het kampioenschap was. Hamilton was de jongste persoon ooit die deze titel kreeg.

Overstap naar Mercedes-Benz F1-team

In de daaropvolgende seizoenen het McLaren F1-team bleef Lewis Hamilton een van de beste coureurs op het F1-circuit. In 2009 won hij twee races, in 2010 drie, in 2011 drie en in 2012 vier. In september 2012 maakte Hamilton de overstap van het McLaren F1-team naar het Mercedes-Benz F1-team. De coureur had wat moeite met de overstap en het aanpassen aan het nieuwe team. In 2013 won hij dan ook slechts één race. In het seizoen daarop eindigde hij weer in de top vijf van het kampioenschap klassement.

Geweldige seizoenen voor Hamilton

In 2014 domineerde Lewis Hamilton domineerde het F1-seizoen. In datzelfde jaar won hij maar liefst 11 races wat een hoge piek in zijn race carrière was. Ook 2015 was een geweldig jaar voor Hamilton. Een maand voor het einde van het seizoen won hij zijn derde coureurskampioenschap. In beide seizoenen stelden de prestaties van Hamilton en zijn teamgenoot Nico Rosberg het Mercedes-Benz F1-team in staat om het F1-constructeurskampioenschap te winnen. Rosberg eindigde dat seizoen op de eerste plek met daarop volgende Hamilton die als tweede eindigde in het klassement.

Winnaar van zeven kampioenschappen

In 2016 won Lewis Hamilton maar liefst negen races op weg naar zijn vierde coureurskampioenschap. Ook in 2018 won hij een coureurskampioenschap. Hij mee evenaarde hij Juan Manuel Fangio voor het op één na hoogste kampioenschap totaal in de volledige geschiedenis van de F1. Het jaar daarop claimde Lewis Hamilton zijn zesde coureurskampioenschap. Hiermee plaatste hij zich met slechts één titel achter Michael Schumacher. In 2020 behaalde Hamilton zijn zevende kampioenschap. Hiermee verbrak hij zijn record voor overwinningen in de F1. In 2021 ging de strijd om het kampioenschap nek aan nek met Max Verstappen.

Turbulent liefdesleven

Regerend F1-kampioen Lewis Hamilton is ongetwijfeld een van de meest succesvolle coureurs in de sport dankzij het winnen van zeven coureurs kampioenschappen. Vanwege de populariteit van Hamilton doen er altijd geruchten de ronde met wie de Britse coureur momenteel aan het daten is, vooral vanwege zijn lange lijst van eerdere relaties.

Eerdere relaties en exen van Lewis Hamilton

Lewis Hamilton staat voornamelijk bekend om zijn relatie met Pussy Cat Doll zangeres Nicole Scherzinger. De twee waren maar liefst acht jaar bij elkaar voordat de twee uit elkaar gingen in 2015. Daarna had de coureur relaties met vrouwen als modellen Winnie Harlow, Barbara Palvin en Kendall Jenner en zangeressen Nicki Minaj , Rihanna en Rita Ora. De geruchten gaan dat hij ook een tijdje met socialite Sofia Richie heeft gedate. In 2020 beweerde Russisch model Viktoria Odintcova ook een relatie gehad te hebben gehad met Hamilton.

Geruchten over relatie met model Camila Kendra in 2021

In 2021 ging het gerucht de ronde dat Hamilton het model Camila Kendra aan het daten was. Het model droeg namelijk een een Mercedes F1-coureur shirt droeg en bracht enige tijd bij hem thuis door. Camila Kendra is een Amerikaans model dat gescheiden is van de Amerikaans ‘Bachelorette’ Tyler Cameron. De twee ontkenden deze geruchten.