Spelersvrouw.nl
Arnaut Danjuma of Villarreal during the Spanish championship La Liga football match between Villarreal CF and Valencia CF on April 19, 2022 at the Ceramica Stadium in Vila-Real, Spain - Photo Ivan Terron / Spain DPPI / DPPI

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 september 2022

Laatst Geüpdatet: 3 juni 2023

Het liefdesleven van Arnaut Danjuma is niet zo rooskleurig als zijn voetbalcarrière. Op dit moment is Arnout Danjuma vrijgezel. Wel, heeft hij verschillende ex-vriendinnen.

Arnaut Danjuma Groeneveld zoals hij eigenlijk voluit heet is een Nederlands-Nigeriaanse speler die is geboren in Lago, Nigeria op 31 januari 1997. Hij speelt als aanvaller en begin zijn jeugd in 2004 bij RKSV Margriet, waarna hij naar 3 seizoenen vertrok naar de jeugd van TOP Oss.

Zijn prestaties hier bleven ook de grote Nederlandse clubs niet onopgemerkt en dat leidde tot een overstap naar de jeugd van PSV. Ondanks dat Arnaut Danjuma hier van 2008 –  2016 speelde, wist hij de hoofdmacht van de Eindhovenaren niet te bereiken. Hij speelde één wedstrijd voor jong PSV, waarna hij vertrok naar NEC.

Inhoudsopgave

De carrière van Arnaut Danjuma

De carrière van Arnaut Danjuma is nogal bijzonder verlopen. Ondanks zijn ongekende populariteit en goede aanvalsspel wist hij in Nederland niet door te breken. Na zijn vertrek bij PSV omdat hij daar geen contract kreeg, vertrok hij naar NEC. In eerste instantie speelde Arnaut Danjuma daar in de beloften, maar werd al snel opgepikt om aan te sluiten bij het eerste elftal.

Op 10 september 2016 was het dan eindelijk zover en maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Nijmegenaren. Na twee seizoenen in Nijmegen te hebben gespeeld, waar hij 40 keer het shirt droeg en 12 keer wist te scoren vertrok hij naar Club Brugge. 

Het vertrek naar Bournemouth

Hoewel Arnaut Danjuma maar 21 wedstrijden in actie van voor de Belgische club, vertrok hij voor een voor Belgische begrippen gigantisch bedrag van 16.4 miljoen euro naar het Engelse Bournemouth. In het eerste seizoen degradeerde ze, waarna het voor Arnaut Danjuma pas echt begon.

Hij raakte op stoom en wist in dat seizoen in de 33 wedstrijden dat hij speelde maar liefst 15 keer te scoren. Dit bleef natuurlijk niet geheel onopgemerkt bij de rest van Europa, waarna hij een transfer wist af te dwingen naar Spanje.

Arnaut Danjuma naar Villarreal

Arnaut Danjuma vertrok in augustus 2021 voor een bedrag van 25 miljoen euro naar Villarreal waar hij vervolgens een contract tekende voor 5 jaar. Voor de club waarmee hij in de Champions League mocht uitkomen wist hij in dat seizoen maar liefst 6 keer het net te vinden in het grootste toernooi voor voetbalclubs. Ze bereikten de halve finale, maar Arnaut Danjuma heeft zichzelf hiermee absoluut op de kaart gezet.

De interlandcarrière van Arnaut Danjuma

De goede prestaties bij Bournemouth in zijn tweede seizoen bleven ook de toenmalige bondscoach niet onopgemerkt. Ronald Koeman besloot Danjuma te selecteren en maakte zijn debuut voor Oranje op 13 oktober 2018. In deze wedstrijd speelde hij 20 minuten mee en kreeg hij 3 dagen later zijn eerste basisplaats tegen België wat hij ook direct bezegelde met een doelpunt.

Een vervolg kreeg dit echter de eerste jaren niet. Toch besloot de nieuwe bondscoach Louis van Gaal Arnaut Danjuma na zijn goede prestaties in Spanje opnieuw bij de selectie te halen en met succes. Arnaut Danjuma is voor van Gaal één van de vaste krachten in de selectie gebleken, maar of hij een vaste basisspeler wordt dat is uiteraard nog maar afwachten.

In het Nederlands elftal speelt hij samen met Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay.

De vriendin van Arnaut Danjuma

Arnaut Danjuma gaat nu door het leven als vrijgezel. Uiteraard ontbreekt het ook hem, net als vele voetballer niet aan aandacht. Toch geeft Danjuma aan dat hij, ook vooral gezien zijn leeftijd zich nu volledig wil focussen op zijn voetbalcarrière en dat de rest later allemaal wel komt. We blijven het volgen!