Spelersvrouw.nl

Swanet Muskee vrouw Jan Olde Riekerink

Swanet Muskee is de vrouw van Jan Olde Riekerink, de voormalige trainer van Eredivisieclub sc Heerenveen.

Inhoudsopgave

Swanet Muskee vrouw Jan Olde Riekerink

Swanet Muskee is in 1966 geboren in Beverwijk. Ze is al erg lang samen met man Jan en samen hebben ze twee dochters: Helena en Lauren. Ze woont in Beverwijk, maar werkt sinds 2015 in het Art Centre in Aalsmeer.

Daar zetelt Swanet met haar eigen bedrijf. De blondine zit in de kunst, en heeft daar al een behoorlijke naam opgemaakt. Swanet is bekend door het versieren van de skeletten van voornamelijk (water)buffels. “Met zijn ruwe vorm en imposante hoorns heeft de waterbuffel een blijvende indruk op mij gemaakt. Ik ben gefascineerd door de magie van deze wezens, hun energie is nog altijd aanwezig in de schedels”, schrijft de vrouw van Jan Olde Riekerink op haar eigen website.

Swanet werkt in de skull art

De schedels van de dieren komen meestal over vanuit Tibet, Thailand en India. Vervolgens versiert Swanet ze zeer kunstig met peperdure materialen als Swarovski-kristalstenen. ‘Daardoor komen ze weer tot leven, en sprankelen ze opnieuw’, legt de kunstenares uit. Tot slot worden de schedels voorzien van een laag leer en een groot juweel in het midden.

Jan terug naar huis

Vanwege zijn beroep, ook nog eens in het verre Friesland, zal Swanet manlief Jan vaak gemist moeten hebben. Sinds kort is Olde Riekerink echter clubloos, want Heerenveen nam afscheid van hem door tegenvallende prestaties. Zeker is dat Swanet en Jan nu weer meer tijd voor elkaar zullen hebben. Al heeft Swanet met haar skull art natuurlijk ook haar handen meer dan vol!

Geplaatst door Swanet Muskee op Vrijdag 23 december 2016