Spelersvrouw.nl

Bartina Koeman, vrouw van Ronald Koeman

Bartina Koeman vrouw van Ronald Koeman

Ze verhuisden al bijna twintig keer samen en hebben al bijna een kwart eeuw een vakantiehuis in Portugal. Ronald en Bartina Koeman zijn al jarenlang gelukkig getrouwd.

De afgelopen jaren werd hun relatie danig op de proef gesteld. Bij de blondine werd borstkanker vastgesteld. Ronald ontfermde zich op hartverwarmende wijze over zijn vrouw: ,,Ik was altijd met voetbal bezig. Als je thuis kwam stond de maaltijd op tafel. Het huishouden en alles wat daar mee te maken heeft, liep altijd. Daar hoefde ik mij nooit om te bekommeren. Het voordeel is dat ik nu in de keuken een aardige maaltijd kan voorschotelen. Op momenten dat zij ziek was en niet uit bed kon, was er niemand anders dan ik om dat op te lossen. Dat ging in het begin moeizaam, maar later ging dat beter.”

Bartina slaagde erin de kanker te overwinnen en kon daarna met haar dochter Debbie een cosmeticawinkel in Oosterbeek starten. ,,Ik was een zeer zekere vrouw. Ik dacht altijd dat ik alles onder controle had”, vertelt ze in De Telegraaf. “Maar door mijn ziekte heb ik beseft dat dit dus niet zo is. Je moet altijd bewust blijven genieten van alles wat je overkomt. Ik heb vijfentwintig jaar niet gewerkt. Dit voelt zo goed. We hebben een jaar lang allemaal trainingen gehad en nu zijn we er klaar voor. Ik denk dat ik hier heel vaak te vinden ben. Misschien zondag vrij om die voetbalman van mij wat aandacht te geven.”

Bartina Koeman vrouw van Ronald Koeman

Dochter Debbie over haar ouders: ,,Mama wilde in 2010 toen ze vijftig werd al een nieuwe stap zetten. Maar toen kwam haar ziekte ertussen. Ik denk dat het genezen daarvan haar nog meer energie heeft gegeven.”

Temperament kon Bartina Koeman sowieso niet ontzegd worden. Op 25 november 2013 liet ze zich gaan op Twitter, toen fansite FR12 kritisch had geschreven over haar man, destijds trainer van Feyenoord. ,,Tis ook nooit goed!!! Of mijn man is te streng ..en nu moet ie weer met een knuppel door de kleedkamer!!”, twitterde de echtgenote boos.

Ronald Koeman en zijn vrouw Bartina komen geregeld samen in de media. Zo vertelden ze in een interview met Woonstijl dat Boeddha beelden hun favoriete objecten in hun huis in Bussum zijn. Samen hebben ze overigens drie kinderen: Ronald Koeman junior (keeper bij Almere City), Tim en Debby.

1 comment