Spelersvrouw.nl

Bernique Vissers vrouw van Willem Vissers

Bernique Vissers vrouw Willem Vissers

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 9 april 2019

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Bernique Vissers-Hansen is de vrouw van Willem Vissers, bekend als sportjournalist van De Volkskrant en één van de vaste gasten aan tafel bij Studio Voetbal op de NOS.

Inhoudsopgave

Bernique en Willem Vissers hebben drie kinderen

Bernique Vissers verscheen in 2017 voor de verandering eens samen met haar man Willem op televisie. Zij schoven aan bij De Wereld Draait Door, om te praten over het leven met een gehandicapte zoon. De zestienjarige Samuel is de middelste van de drie tienerjongens in huize Vissers en leidt aan het Kleefstra-syndroom, een zeldzame aangeboren ontwikkelingsstoornis.

Vader Willem schreef er over in wekelijkse columns voor De Volkskrant en bundelde de monologen in het boek ‘Samuel. Kroniek van een ongewoon gezin’. In het boek komt de vrouw van Willem Vissers logischerwijs ook veel aan het woord.

Bernique Vissers heeft een schoonheidssalon

Bernique is geboren en getogen in Limburg, maar woont nu toch al ruim 25 jaar samen met man Willem Vissers, die ook voor het eerst het levenslicht zag in Limburg, in de omgeving van Amsterdam. Bernique runt sinds januari 2016 in Velserbroek, een dorp in de Noord-Hollandse gemeente Velsen, een beautysalon: Beauty by Bernique.

Niet geheel onlogisch, want in 1997 studeerde Bernique af van de opleiding Schoonheidsspecialiste, op het Instituut Dangremond in Rijswijk, Zuid-Holland. Daarvoor heeft ze ook nog de opleiding Public Relations Assistant, meer in de richting van het beroep van man Willem, gevolgd, in Eindhoven.

Bernique en Willem al zo’n 27 jaar getrouwd

Bernique en Willem zijn inmiddels al zo’n 27 jaar gelukkig getrouwd. In één van de Lebowski-blogs over zijn gezinsleven met gehandicapte zoon Samuel schreef Willem dat ‘zijn huwelijk met Bernique misschien wel nog beter is geworden dankzij Samuel’. “Ook omdat we voor hem meer moeten vechten dan voor de twee anderen, en vechten is makkelijker met zijn tweeën”, liet Willem optekenen.

En over zijn vrouw in De Volkskrant: ‘Bernique is een super lieve vrouw, maar een straatvechter als ze iets voor Samuel moet regelen, als ze onrecht voelt of ruikt.’ Mooie woorden, in de voor hem zo kenmerkende schrijfstijl: warm en positief.

Bekijk Bernique Vissers bij De Wereld Draait Door

https://www.instagram.com/p/BfEVH4dhwdW/

https://www.instagram.com/p/BVLRgVihJP-/